Αιματοκύλισμα δίχως έλεος και σταματημό στην Γάζα

Τους 208 έφτασαν οι νεκροί στην Γάζα, ύστερα από 9 ημέρες ανηλεούς βομβαρδισμού από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Η σφαγή…

g

Τους 208 έφτασαν οι νεκροί στην Γάζα, ύστερα από 9 ημέρες ανηλεούς βομβαρδισμού από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται ασταμάτητα και σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, είναι πολλοί εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ανάμεσα στα θύματα των αεροπορικών επιδρομών των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών, υπάρχουν και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου NBC.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, ωστόσο εξέπνευσαν λίγη ώρα αργότερα, μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 16.00 (τοπική ώρα) σε περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός καλεί, με ρίψη φυλλαδίων, τους 100.000 κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τις κατοικίες τους, αν και όπως αναφέρει το δίκτυο MSNBC οι πολίτες δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις προειδοποιήσεις και δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, η Χαμάς χαρακτηρίζει το κάλεσμα για εκκένωση «ψυχολογικό πόλεμο» και καλεί τους πολίτες να μη δώσουν σημασία, ωστόσο, ο ένας βομβαρδισμός διαδέχεται τον άλλο με τραγικές συνέπειες. Ο τελευταίος από αυτούς σημειώθηκε στην νότιο πόλη Κχαν Γιούνις, σκορπώντας το θάνατο σε παιδιά και γυναίκες, ενώ στο μεταξύ οι τραυματίες των αεροπορικών επιδρομών υπολογίζονται στους 1.550.

Την ίδια στιγμή, σε νοσοκομείο της Γάζας δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές δίνουν πραγματικό αγώνα για να περιθάλψουν τους τραυματίες και παράλληλα προσπαθούν να προστατευθούν και οι ίδιοι από τους βομβαρδισμούς. Όπως επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το νοσοκομείο στην περιοχή Αλ Γουάφα έχει ήδη πληγεί από τις αεροπορικές επιδρομές, παρότι ο ισραηλινός στρατός γνωρίζει που βρίσκεται.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο διευθυντής του νοσοκομείου, εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων επικοινώνησε μαζί του καλώντας τον να εκκενώσει το χώρο. Ωστόσο, ο Μπασμάν Αλάσι, εξήγησε στον αξιωματούχο πως υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε κώμα, επομένως είναι αδύνατο να μετακινηθούν.

«Δε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους ασθενείς μας, είναι αβοήθητοι. Δε μπορούν να μετακινηθούν, δε μπορούν να περπατήσουν, να φάνε, ούτε να ξύσουν το κεφάλι τους μόνοι τους», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής, ο οποίος την ώρα που περιέγραφε τις σκηνές βίας που διαδραματίζονται στη Γάζα, με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων άκουγε τα τζάμια του κτιρίου να τρίζουν από τις επιδρομές.

«Ξυπνούμε και κοιμόμαστε με τον ήχο των βομβαρδισμών. Δε μπορούμε ούτε να περπατήσουμε κι εκείνοι έχουν ήδη χτυπήσει το κτίριο πολλές φορές», δήλωσε ασθενής που νοσηλεύεται με παράλυση. «Φοβόμαστε. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους ασθενείς. Εκκενώσαμε ήδη τον τέταρτο όροφο», τόνισε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού.

«Οι Ισραηλινοί μας διαβεβαίωσαν ότι το νοσοκομείο δε βρισκόταν στο στόχαστρο, αλλά η περιοχή γύρω από αυτό. Παρόλα αυτά, ήδη το έχουν χτυπήσει», επισήμανε γιατρός. «Είμαστε αβοήθητοι, ο πόλεμος πλησιάζει και κανείς δε μπορεί να κάνει κάτι για να τον σταματήσει», συμπλήρωσε ο γιατρός.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…