Αιματηρή η επέμβαση του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είχε…

oukr

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είχε ανακοινώσει τη σταδιακή έναρξη της επιχείρησης κατά των ένοπλων φιλορώσων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί έξω από την πόλη Κραματόρσκ, ενώ ακτιβιστές κάνουν λόγο για τραυματίες. Αιματηρή επιχείρηση έχει ξεκινήσει και στο Σλαβιάνσκ, πόλη στην οποία το Σάββατο οι φιλορώσοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα. Περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη βρίσκονται τουλάχιστον 14 τεθωρακισμένα οχήματα με ουκρανικές σημαίες, ένα ελικόπτερο καθώς και στρατιωτικά φορτηγά.

Οι πληροφορίες για θύματα κατά την ανακατάληψη του αεροδρομίου κάνουν λόγο πλέον για 4 έως 11 νεκρούς, ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε πάντως, ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Κραματόρσκ έχει τεθεί πλέον υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων