Το αίμα κυλά στην ανατολική Ουκρανία από πόλη σε πόλη (βίντεο)

Αυτό που δεν έγινε στην Κριμαία, μια εμφύλια σύρραξη δηλαδή, δείχνει πως συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία. Ύστερα από την αιματηρή…

oukrania 24

Αυτό που δεν έγινε στην Κριμαία, μια εμφύλια σύρραξη δηλαδή, δείχνει πως συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία. Ύστερα από την αιματηρή κατάληξη της προσπάθειας των δυνάμεων ασφαλείας να απελευθερώσουν κυβερνητικά κτίρια που είχαν καταλάβει ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ, η βία επεκτάθηκε και στο Χάρκοβο, αλλά και σε άλλες παραμεθόριες με τη Ρωσία πόλεις.

Είναι εκατοντάδες οι ρωσόφιλοι διαδηλωτές οι οποίοι οπλισμένοι με ρόπαλα έχουν περικυκλώσει το δημαρχείο του Χαρκόβου, με τον δήμαρχο να βρίσκεται μέσα στο κτίριο. Για βίαιες συγκρούσεις με 50 τραυματίες κάνει λόγο, μάλιστα, το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Πέραν του Χάρκοβο, ένοπλοι φιλορώσοι έχουν επίσης καταλάβει αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτίρια στις ανατολικές πόλεις Μαριούπολη (όπου κατοικεί μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας), Κραματόρσκ, Ντρούσκόβκα και Γενακίγιεβε. Νωρίτερα, ένας άνδρας των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας έχασε τη ζωή του και πέντε συνάδελφοί του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στη Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αβάκοφ.

Οι ρωσόφιλοι έχουν καταλάβει το τοπικό αρχηγείο της Αστυνομίας και την έδρα της υπηρεσίας ασφαλείας, ωστόσο οι ανταλλαγές πυρών έλαβαν χώρα κοντά σε οδόφραγμα που έχουν στήσει οι αυτονομιστές στην είσοδο της πόλης. Από την πλευρά τους, οι ρωσόφιλοι δήλωσαν πως ένας ακτιβιστής ανάμεσά τους σκοτώθηκε. Για έναν νεκρό και εννέα τραυματίες κάνει λόγο προγενέστερος απολογισμός της τοπικής διοίκησης του Ντόνετσκ.

Ο κ. Αβάκοφ υποστήριξε πως οι δυνάμεις ασφαλείας ανασυντάσσονται για νέα επιχείρηση, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους αντάρτες πως χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την πλευρά της Μόσχας, τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Itar-Tass μεταδίδουν πως η ουκρανική επιχείρηση στη Σλαβιάνσκ άρχισε μετά από συνομιλίες του Κιέβου με τον σταθμό της CIA στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για υποκίνηση των αποσχιστικών ταραχών στην ανατολική Ουκρανία, κατηγορία που έχει απορρίψει κατηγορηματικά το Κρεμλίνο.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…