Αίμα και ψέμα

Ο Πούτιν λέει ότι έστειλε τον στρατό για να αποναζιστικοποιήσει την Ουκρανία. Γιατί το αποφάσισε τώρα και πώς θα το καταφέρει δεν λέει

Έχει ειπωθεί ότι πρώτο θύμα σε κάθε πόλεμο είναι η αλήθεια. Κι αυτή η διαπίστωση δεν έχει να κάνει μόνο με τα όσα ψέματα σκηνοθετούνται στον πόλεμο, τους κορμοράνους του Ιράκ, τη σκάλα του μετρό της Ρώμης κ.λπ.  Έχει να κάνει και με όσα λένε οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του πολέμου για τα κίνητρα και τις προθέσεις τους. Με όσα λένε επίσης όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις μάχες των μετόπισθεν. 

Ο Πούτιν λέει ότι έστειλε τον στρατό για να αποναζιστικοποιήσει την Ουκρανία. Γιατί το αποφάσισε τώρα και πώς θα το καταφέρει δεν λέει. Ίσως προσδοκά τη μετάνοια των Ουκρανών ναζί -ευδοκιμεί το άνθος εκεί- μετά τη συντριβή της χώρας τους. Αυτό μοιάζει με τα Σόδομα και Γόμορρα της Παλαιάς Διαθήκης. Για να κάψει τους αμαρτωλούς ο Ιεχωβάς, έκαψε συθέμελα και τις δύο πόλεις. Παιδιά, μωρά, αναμάρτητους. Ακόμα και τα κατοικίδια.

Ο Μπάιντεν λέει ότι εμπλέκεται και επιβάλλει κυρώσεις γιατί η Ρωσία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Είναι σαν τον κατά συρροή δολοφόνο, που απαιτεί αυστηρή ποινή για έναν μιμητή του. Κι όταν τον ακούει ένας λογικός άνθρωπος, σκέφτεται ότι βασικά αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι κι άλλος επιχειρεί να μπει στα ματωμένα χωράφια του. Αλίμονο αν όλοι προσπαθούσαν να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους. Αυτό είναι αμερικανικό προνόμιο! 

Ο Γερμανός έχει πάθει Γκέμπελς και δηλώνει ότι θα εξοπλιστεί σαν αστακός γιατί φοβάται τη Ρωσία. Την ίδια Ρωσία στην οποία η Γερμανία επιτέθηκε δύο φορές στον 20ό αιώνα, τη δεύτερη μάλιστα τη ρήμαξε κυριολεκτικά, εξοντώνοντας εκατομμύρια αμάχους ως υπάνθρωπους. Αυτός είναι λογικό πάντως να τη φοβάται, γιατί ο φιλόδοξος Μπαρμπαρόσα του Χίτλερ κατέληξε με το σφυροδρέπανο στην καγκελαρία.

Ο Μητσοτάκης, τέλος, έχει πάθει βαρύτατη Ουκρανία με το μάτι όχι τόσο στο Κίεβο όσο στην Αθήνα. Εξ ου και κήρυξε διαγωνισμό «ποιος μισεί περισσότερο τους Ρώσους» και απένειμε το χρυσό μετάλλιο στον εαυτό του. Και στον Τσίπρα το σκουριασμένο μετάλλιο Στάλιν.  Έτσι, με δυο λόγια, το ψέμα συνοδεύει το αίμα. Δεν βαριέσαι, όμως… Καλύτερα το ψέμα των δικών μας, από το αίμα των άλλων.

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

Ο Απόστολος Χρήστου ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο,…