Αιχμηρός Τζανακόπουλος κατά Χατζηδάκη: Την επόμενη φορά βγάλετε σκίτσο του Αρκά, οι πίνακες δεν σας πάνε

Εκτενή απάντηση με τη χρήση των σχετικών πινάκων, δίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Κωστή Χατζηδάκη σε συνέχεια της χθεσινής αντιπαράθεσης που υπήρξε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας σε τηλεοπτικό πάνελ στην ΕΡΤ1, αλλά και με αφορμή το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανήλθε σήμερα μέσω Twitter.

5b7a809a1dc524a41b8b4592 2

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε φόρους της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη, με τον Κ. Τζανακόπουλο να του απαντά ότι ψεύδεται και ότι τα στοιχεία στα οποία παραπέμπει αφορούν άλλα μεγέθη και όχι το ύψος των φόρων.

“Χθες είπα ευθέως στον Αντιπρόεδρο της ΝΔ κύριο Χατζηδάκη ότι είναι ψεύτης. Το επαναλαμβάνω σήμερα”, αναφέρει στην ανακοίνωση του κ. Τζανακόπουλος και εξηγεί: “Χθες παρουσίασε ένα πίνακα που αποτυπώνει τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι αποτυπώνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα. Αντί λοιπόν να ζητήσει συγγνώμη για την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών σήμερα όχι μόνο συνεχίζει να ψεύδεται αλλά ζητάει και τα ρέστα”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του υπό τον σκωπτικό τίτλο: “Την επόμενη φορά κύριε Χατζηδάκη βγάλετε σκίτσο του Αρκά. Οι πίνακες δεν σας πάνε”, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι ο νέος πίνακας που παρουσίασε – σήμερα – ο κ. Χατζηδάκης “δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ.”. “Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;”, ερωτά ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατόπιν αυτών του παρουσιάζει τον πίνακα της Eurostat “που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης (σ.σ. επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας).


“Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%. Ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη”, συνεχίζει ο κ. Τζανακόπουλος. “Ποιος; Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010″, προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε σκληρό τόνο του απαντά και σχετικά με το ασφαλιστικό “που ο κος Χατζηδάκης τολμά να επικαλείται ως επιχείρημα”, σημειώνοντας: “Τον ενημερώνω ότι η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις”. Παραθέτει επ’ αυτού τον σχετικό πίνακα με το σχόλιο: “εξαιρετικά αφιερωμένος στον κο Αντιπρόεδρο” 

Απαντήσεις δίνει όσον αφορά και στις “21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κος Χατζηδάκης”, σχολιάζοντας ότι “αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας”. Ειδικότερα, σημειώνει πως “εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος”. Επίσης, αναφέρει ότι συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012 και ότι μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%.

“Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του”, σχολιάζει εν τέλει ο κ. Τζανακόπουλος.

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.