Το αιχμηρό σχόλιο του μπασκεμπολίστα Νίκου Παππά περί λογοκρισίας στον αέρα της ΕΡΤ - «Είναι και live; Υπέροχα, δεν θα κοπεί»

Μεγάλη αμηχανία στο πλατό της ΕΡΤ, μετά τις δηλώσεις του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος αφού έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο περί λογοκρισίας 

NewsRoom 14/05/2022 | 14:34

Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ, και μιλώντας για την πορεία του στο μπάσκετ αποκάλυψε και μία σειρά από κοινωνικές του δράσεις.


Μία από αυτές ήταν η συμβολή του στη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου με αξιοθαύμαστη σεμνότητα περιέγραψε τις κινήσεις του μέχρι αυτό να φτιαχτεί και να το χαίρονται οι κρατούμενοι των φυλακών.

Στη περιγραφή του σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο, βρίσκονταν υπό κράτηση και φίλοι του αλλά και στις ελλείψεις των καταστημάτων κράτησης.

Η τοποθέτηση του μπασκετμπολίστα κέντρισε το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου και τον ρώτησε αν οι φίλοι του ήταν κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα.


Ο Νίκος Παππάς  απάντησε πως «οι φίλοι μου ήταν κατηγορούμενοι για τρομοκρατικές επιθέσεις, οργανώσεις κλπ. Είμαστε και στην ΕΡΤ. Είναι και live; Υπέροχα. Δεν θα κοπεί…».


Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν είναι αγχωμένος, με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε πως «εγώ δεν αγχώθηκα. Εσείς μήπως αγχώνεστε. Εγώ θα φύγω, εσείς θα μείνετε. Το λέω γιατί υπάρχει γενικότερα μία λογοκρισία και δεν θέλω να φέρω κανέναν σε δύσκολη θέση» αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα περιστατικά λογοκρισίας που κατά καιρούς κατηγορείται η κρατική τηλεόραση.