Newsroom

Newsroom

Αιχμηρή παρέμβαση Τσίπρα μετά την επεισοδιακή αποχώρηση από τη Βουλή

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ»

4871168

Μια αιχμηρή ανάρτηση στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την εισαγωγή δύο αντεργατικών τροπολογιών από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία.

Η επιλογή της κυβέρνησης οδήγησε σύσσωμη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση με μεγάλη ένταση, με τα κόμματα να καταγγέλλουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Στην ανάρτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΕΒ και καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ. «Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημειώνει ότι «στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια».

Μάλιστα, η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία με τα άδεια έδρανα της αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχε ως εξής: 

«Τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση. Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Και νομοθετούν καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ»

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…