«Αιχμηρή» ανάρτηση Λοιμωξιολόγου: «Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ!»

Για το «μπάχαλο», τις αντιφάσεις και τη σύγχυση που δημιουργούν οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, μίλησε η Ελένη Ιωαννίδου.

5290029

«Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ!», σχολίασε μεταξύ άλλων, η Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Ελένη Ιωαννίδου, μέσω ανάρτησης στο προσωπικό της προφίλ.

Στοιχειοθετώντας αναλυτικά, τις αντιφατικές οδηγίες του ΕΟΔΥ με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, η κ. Ελένη Ιωαννίδου αναδεικνύει το «μπάχαλο» και τη σύγχυση που δημιουργούν οι επίσημες οδηγίες για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ακολουθεί η ανάρτηση της:

«Επιστροφή στην εργασία μετά από νόσηση

Εάν ένας υγειονομικός νοσήσει από covid επιστρέφει στις 5 μέρες χωρίς τεστ. Δεν έχει σημασία δηλαδή αν έχει (που έχει) θετικό τεστ όταν ξαναπιάνει δουλειά. Ο ανεμβολίαστος υγειονομικός είναι σε αναστολή γιατί μπορεί να νοσήσει χωρίς να το καταλάβει (δηλαδή να έχει θετικό τεστ όντας ασυμπτωματικός) και να μεταδώσει τη νόσο στους ασθενείς του. Οι ανεμβολιαστοι βγήκαν σε αναστολή γιατί υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν και να διασπείρουν τον ιό σε προσωπικό και ασθενείς. Τώρα που έχουν νοσήσει οι πάντες γιατί δεν τους γυρίζουν πίσω;

Εξωτερικά ιατρεία 

Εάν επισκεφτείς τα εξωτερικά ιατρεία ως ασθενής δεν απαιτείται τεστ ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν είσαι συνοδός απαιτείται τεστ αν δεν είσαι εμβολιασμένος. Αν είσαι υγειονομικός που δουλεύεις στα ιατρεία δεν χρειάζεσαι τεστ.
Εμβολιασμένοι ασθενείς και PCR 
Αν είσαι ανεμβολίαστος και κανείς ένα rapid ή self και βγει θετικό πρέπει να κανείς PCR για να τεκμηριώσεις τη νόσο. Αν είσαι εμβολιασμένος με ακριβώς τα ίδια δεν χρειάζεται να κανείς PCR – σε πιστεύουν με το rapid. Αν έχεις συμπτώματα και πας σε ένα νοσοκομείο να εξεταστείς θα σε ρωτήσουν είστε εμβολιασμένος. Αν πεις ναι θα σου κάνουν rapid. Αν πεις όχι θα σε επιβραβεύσουν με ένα PCR.
Καραντίνα στους μαθητές
Αν εκτεθείς στον ιό και είσαι ανεμβολιαστος πρέπει να παραμείνεις σε καραντίνα για 5 ημέρες. Εκτός αν είσαι μαθητής. Σε αυτή την περίπτωση αν ας πούμε ο κολλητός σου που βρίσκεστε στο ίδιο θρανίο βγει θετικός, εσύ μπορείς να πηγαίνεις κανονικά σχολείο γιατί ο σχολικός ιός δεν κολλάει. Τότε αρκεί να κανείς rapid τεστ.

Διορισμός χωρίς απαίτηση covid εμβολίου

Για να διοριστείς ως γιατρός ή νοσηλευτής δεν απαιτείται να έχεις εμβολιαστεί για covid. Τη στιγμή που εργαζόμενοι υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού εξακολουθεί αυτό να μην είναι προαπαιτούμενο για το διορισμό. Άρα το υπουργείο υγείας προσλαμβάνει προσωπικό κανονικά και εάν είναι ανεμβολίαστοι τους βγάζει σε αναστολή!

Ανοσία και παραλογισμός 

Αυτός που έκανε δυο δόσεις και έχουν περάσει 15 μέρες από την τελευταία θεωρείται ανεμβολιαστος ενώ αυτός που έκανε 3 δόσεις και έχουν περάσει 4 μήνες από την τελευταία θεωρείται εμβολιασμένος.

Επίταξη  υγειονομικών

Γίνεται επίταξη υγειονομικών της πρωτοβάθμιας για να επιτελέσουν έργο της δευτεροβάθμιας (νοηλευόμενοι covid) και υποχρέωση υγειονομικών της δευτεροβάθμιας να επιτελέσουν έργο της πρωτοβάθμιας (εμβόλια). Γιατί δεν επιτάσσουν τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας να κάνουν τα εμβόλια;

Άρα συνοψίζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ
 

Ο εμβολιασμένος υγειονομικός με θετικό τεστ δεν μεταδίδει. Ο ανεμβολιαστος υγειονομικός με αρνητικό τεστ μεταδίδει. 
Ο ανεμβολιαστος διοικητικός υπάλληλος σε ένα νοσοκομείο ο οποίος δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο αποτελεί κίνδυνο και μεταδίδει. Ένας ανεμβολίαστος υπάλληλος στο ταμείο της τράπεζας δεν μεταδίδει. 
Ο ανεμβολιαστος υγειονομικός μπαίνει σε αναστολή εργασίας γιατί απαιτείται εμβολιασμός. Για αυτόν που διορίζεται δεν απαιτείται εμβολιασμός.
Ο ανεμβολίαστος συνοδός ασθενούς με αρνητικό rapid τεστ και μάσκα μεταδίδει. Ο ανεμβολιαστος ασθενής χωρίς μάσκα και χωρίς τεστ δεν μεταδίδει.
Ο εμβολιασμένος με θετικό rapid τεστ μπορεί να δουλεύει ως υγειονομικός, να συνοδέψει ασθενή στα εξωτερικά ιατρεία ή να επισκεφτεί ο ίδιος ως ασθενής τα εξωτερικά ιατρεία γιατί δεν μεταδίδει.
Ο ενήλικος ανεμβολίαστος που έρχεται σε επαφή με θετικό κρούσμα μεταδίδει. Ο ανήλικος ανεμβολίαστος που έρχεται σε επαφή με θετικό κρούσμα δεν μεταδίδει 
Με 2 πρόσφατες δόσεις πριν από 6 μήνες δεν μετέδιδες τώρα με το ίδιο εμβολιαστικό status μεταδιδεις.
Ο εμβολιασμένος νοσεί από Covid με θετικό rapid test. Ο ανεμβολίαστος δεν νοσεί από Covid με θετικό rapid test
Αν δουλεύεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα μπορεί να βρεθείς να νοσηλεύεις αναπνευστικές ανεπάρκειες. Αν δουλεύεις σε νοσοκομείο μπορεί να βρεθείς να εμβολιάζεις.
Αν είσαι εμβολιασμένος και θέλεις να κανείς PCR πρέπει να το πληρώσεις. Αν είσαι ανεμβολιαστος μπορείς να το κανείς δωρεάν.
Στο θέατρο ή στο σινεμά μπορείς να μπεις εμβολιασμένος χωρίς τεστ ή με θετικό τεστ γιατί δεν μεταδιδεις, αλλά ανεμβολιαστος με αρνητικό δεν μπορείς γιατί μεταδιδεις. 
Στο θέατρο ή στο σινεμά πρέπει να φοράς μάσκα γιατί μεταδιδεις. Στο εστιατόριο και στο μπαρ  δεν χρειάζεται μάσκα γιατί δεν μεταδιδεις. 
Στο εστιατόριο με θετικό τεστ μπορείς να βγάλεις τη μάσκα και να κάτσεις σε τραπέζι γιατί δεν μεταδιδεις αλλά δεν μπορείς να σερβίρεις φορώντας  μάσκα γιατί μεταδιδεις.

Ελένη Ιωαννίδου
Παθολογος Λοιμωξιολογος»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…