Αιχμηρή ανακοίνωση των εργαζομένων Στο Κόκκινο για τη στοχοποίηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον Αλέξη Κούγια

«Ο σκοπός του Κούγια είναι να εκφοβίσει τη συναδέλφισσά μας και όποιον ή όποια θελήσει στο μέλλον να ασκήσει τη δημοσιογραφία όπως της πρέπει», αναφέρουν οι συνάδελφοι της δημοσιογράφου

5570855

Ανακοίνωση στήριξης προς τη συνάδελφό τους Ναταλί Χατζηαντωνίου εξέδωσαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, με αφορμή τις συνεχιζόμενες φραστικές επιθέσεις που δέχεται η δημοσιογράφος από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια.

Στην αιχμηρή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «ο Λιγνάδης επέλεξε να στηριχτεί η υπεράσπισή του σε ομοφοβικά, μισογυνικά και σεξιστικά παραληρήματα ούτε μας ξαφνιάζει ούτε μας αφορά. Αυτός είναι, και η λαϊκή θυμοσοφία έχει τοποθετηθεί από καιρό σχετικά με την εκλεκτική συγγένεια της κοπριάς με τα λάχανα».

«…σκοπός του Κούγια είναι να εκφοβίσει τη συναδέλφισσά μας και όποιον ή όποια θελήσει στο μέλλον να ασκήσει τη δημοσιογραφία όπως της πρέπει, στερώντας από την εξουσία τα άμφιά της και από τους βασανιστές τη μάσκα τους. Ήδη στο στόχαστρό του έχουν μπει κι άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας που δίνουν λόγο στα θύματα.

»Σε αυτή του την προσπάθεια, αυτός και κάθε άλλος αντίστοιχης ηθικής στάθμης παραγοντάκος θα βρει απέναντί του τη συλλογική μας δύναμη. Και αυτή είναι η μία και μόνη δέσμευσή μας για το ζήτημα.

»Είμαστε περήφανες και περήφανοι για τη Ναταλί Χατζηαντωνίου. Είμαστε περήφανες και περήφανοι για τα θύματα που νίκησαν τον φόβο τους και μίλησαν. Όποιος από εδώ και πέρα τολμήσει να επιχειρήσει τον εκφοβισμό τους, όποιος δοκιμάσει να τους κάνει να σωπάσουν, νομίζοντας ότι οι μέθοδοι ποδοσφαιρικού παράγοντα β’ εθνικής πιάνουν παντού, θα το μετανιώσει. Είμαστε εδώ για αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ολόκλρηρη η ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη έχει ως εξής: 

«Οι εργαζόμενες κ οι εργαζόμενοι του @stokokkino1055 παρακολουθούμε ως δημοσιογράφοι αλλά κ ως άνθρωποι με ευαισθησία κ ενσυναίσθηση, εδώ κ 18 μήνες, τις εξελίξεις κ τις πληροφορίες που αφορούν τη σκοτεινή περίπτωση του διορισμένου πρώην καλλιτεχνικού 
διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Τις παρακολουθούμε, ενώνοντας την οδύνη μας με την οδύνη των θυμάτων του και την προσδοκία μας με την δική τους προσδοκία ότι το θάρρος τους θα οδηγήσει στην εξαφάνιση τέτοιων φαινομένων κατάχρησης και κακοποίησης που ενδημούν στην εξουσία.

Ξέραμε εξαρχής, ότι η σκοτεινή αυτή υπόθεση θα γίνει ακόμα σκοτεινότερη, από τη στιγμή που μάθαμε ότι ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος διευθυντής επέλεξε για την υπεράσπισή του τον διαβόητο ποινικολόγο Αλέξη Κούγια. Ο μικρός το (ηθικό) δέμας δικηγόρος άλλωστε, είναι διάσημος για 
τον τοξικό τρόπο με τον οποίον έχει διαχειριστεί μια σειρά από υποθέσεις στο παρελθόν, με μόνιμη επωδό την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα των θυμάτων, με τρόπους που δεν θα ήταν δυνατοί για οποιονδήποτε διακρίνεται από στοιχειώδη ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Προφανώς είναι δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου να επιλέγει την υπεράσπιση και τον υπερασπιστή του. Και το γεγονός ότι ο Λιγνάδης επέλεξε να στηριχτεί η υπεράσπισή του σε ομοφοβικά, μισογυνικά και σεξιστικά παραληρήματα ούτε μας ξαφνιάζει ούτε μας αφορά. Αυτός είναι, και η λαϊκή θυμοσοφία έχει τοποθετηθεί από καιρό σχετικά με την εκλεκτική συγγένεια της κοπριάς με τα λάχανα.

Ωστόσο, θα πρέπει να κάνουμε καθαρή τη θέση μας και τη στάση μας σχετικά με τις ακραίας χυδαιότητας επιθέσεις που καθημερινά εξαπολύει ο εν λόγω στην συναδέλφισσά μας Ναταλί Χατζηαντωνίου, με την οποία έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια να εργαζόμαστε μαζί. Η Ναταλί είναι ο άνθρωπος που από τη δημοσιογραφική του θέση βοήθησε να ανοίξουν τα στόματα σε αυτή την ανατριχιαστική ιστορία βιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων και εξουσιαστικής αυθαιρεσίας. Αυτό και μόνο θα αρκούσε και την περιποιεί τιμή. Και η τιμή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν σου επιτίθεται ο Κούγιας, συμπεριλαμβάνοντάς σε σε μια λίστα στην οποία συναντά κανείς τον Μάνο Χατζιδάκι και ανθρώπους που ξεπέρασαν τους φόβους τους και μίλησαν για τον βασανισμό που υπέστησαν από τον πελάτη του, ώστε να μην είναι σε θέση να βασανίσει ξανά κανέναν.

Ξέρουμε εντούτοις ότι ο σκοπός του Κούγια είναι να εκφοβίσει τη συναδέλφισσά μας και όποιον ή όποια θελήσει στο μέλλον να ασκήσει τη δημοσιογραφία όπως της πρέπει, στερώντας από την εξουσία τα άμφιά της και από τους βασανιστές τη μάσκα τους. Ήδη στο στόχαστρό του έχουν μπει κι άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσές μας που δίνουν λόγο στα θύματα.

Σε αυτή του την προσπάθεια, αυτός και κάθε άλλος αντίστοιχης ηθικής στάθμης παραγοντάκος θα βρει απέναντί του τη συλλογική μας δύναμη. Και αυτή είναι η μία και μόνη δέσμευσή μας για το ζήτημα.

Είμαστε περήφανες και περήφανοι για τη Ναταλί Χατζηαντωνίου. Είμαστε περήφανες και περήφανοι για τα θύματα που νίκησαν τον φόβο τους και μίλησαν. Όποιος από εδώ και πέρα τολμήσει να επιχειρήσει τον εκφοβισμό τους, όποιος δοκιμάσει να τους κάνει να σωπάσουν, νομίζοντας ότι οι μέθοδοι ποδοσφαιρικού παράγοντα β’ εθνικής πιάνουν παντού, θα το μετανιώσει. Είμαστε εδώ για αυτό».

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…