Newsroom

Newsroom

Αιχμές Παυλάκη: «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

"Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊου τέλειωσε, χασαμε", υποστηρίζει ο γιατρός-ερευνητής

5434350

Ως “παράδοση άνευ όρων” χαρακτήρισε τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του που θέλουν να “συνθηκολογήσουν” με τον ιό.

“Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αυτή η φάση του πολέμου εναντίον του κορονοϊου τέλειωσε, χασαμε. Ολοένα ακούω και για άλλους συναδέλφους, φίλους κλπ που αυτομολούν και θέλουν συνθηκολόγηση με τον ιό. Εμείς θέλουμε ανακωχή με τον ιό, αλλά δε ρωτήσαμε και τον ιό, άρα αυτό που κάνουμε είναι παράδοση άνευ όρων“, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και συνέχισε: “Έχουμε χάσει. Η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη, ένα τεράστιο μέρος του κόσμου χάνει τον πόλεμο. Ελπίζω να αντέξει η Κίνα. Με όλο το σεβασμό στους ειδικούς, καθηγητές και φίλους, αυτοί που παραδίνονται άνευ όρων έχουν τεράστιο λάθος. Το κόστος της πανδημίας είναι και θα παραμείνει τεράστιο”.

Αναφορικά με πληροφορίες περί σχεδιαζόμενης άρσης των μέτρων μέσα στον Μάρτιο, σχολίασε: “Όσες ευχές και να κάνουμε και όσες δοξολογίες, ο ιός θα κάνει αυτό που του επιτρέπουμε να κάνει, και του επιτρέπουμε συνεχώς να επεκτείνεται παγκόσμια. Αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστια παγκόσμια επέκταση”.

Σύμφωνα με τον γιατρό-ερευνητή των ΗΠΑ, η Ελλάδα θα γίνεται όλο και πιο ευάλωτη στον ιό, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 300.000 ανεμβολίαστοι, αλλά κι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση. “Η ανοσία κατεβαίνει και δυστυχώς αυτοί που ήταν προστατευμένοι πριν ένα χρόνο να κάνουν το εμβόλιο, δεν είναι πια. Αυτό θα κάνει την Ελλάδα ολοένα και πιο ευάλωτη“, τόνισε.