Αιχμές κατά Βενιζέλου από Παππά: "Τα πάντα αλλάζουν στη Χαρ.Τρικούπη, αλλά τα βαρίδια μένουν"

«Τα πάντα αλλάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά τα βαρίδια μένουν» είπε ο Νίκος Παππάς για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

pappas syriz 0

«Τα πάντα αλλάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά τα βαρίδια μένουν» είπε ο Νίκος Παππάς για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ, ο κ. Παππάς δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha πως «πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος. Έγινε και χθες προσπάθεια, είχε περισσότερη αμεσότητα αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ήταν όμως θετικό βήμα, όχι τόσο ζωντανός όμως όσο θα έπρεπε να είναι ο διάλογος».

«Σημείο εκκίνησης είναι οι προδιαγραφές του προηγούμενου debate για το επόμενο» είπε ο κ.Παππάς.

Σε σχέση με τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα στην χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Ο Τσίπρας μίλησε πολύ πιο συγκεκριμένα στο debate. Μπήκαν οι πρώτες βάσεις για να αντιληφθεί ο λαός τι παίζεται μέχρι τώρα. Οι απαντήσεις του Τσίπρα ήταν αυτές που έπρεπε».

Ερωτηθείς γιατί εκνευρίστηκε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Δικαίως ο Τσίπρας εκνευρίστηκε με το μεταναστευτικό διότι ορισμένα πολιτικά κόμματα φλερτάρανε με πολιτική που διαστρέβλωνε τη πραγματικότητα.  Έχει γίνει πολύ σπέκουλα».

 «Η ΝΔ επιδιώκει να περάσουν και οι υπόλοιπες μέρες με το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, όλη η καμπάνια της είναι αρνητική, να απουσιάσει η ίδια ως πολιτικό πρότζεκτ, αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουμε, γιατί είναι νωπές οι μνήμες. Ο Μεϊμαράκης θα κληθεί να διατυπώσει ευθέως γνώμη για τα πεπραγμένα της ΝΔ» είπε κ. Παππάς για την στάση της ΝΔ, συμπληρώνοντας: «Η επιδίωξη της ΝΔ και άλλων δυνάμεων είναι δυστυχώς να ισοπεδώσουν την όποια προσπάθεια έγινε προκρίνοντας το επιχείρημα ότι εφόσον φτάσαμε στη συμφωνία είναι ένα μνημόνιο καταστροφικό ή μονόδρομος».

«Η επιχειρηματολογία ότι όλες οι συμφωνίες είναι ίδιες εξυπηρετεί σκοπούς πολιτικού ξεπλύματος της ΝΔ ο μηδενισμός δεν βοηθά» ανέφερε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει συμπαγής και συνεχής στρατηγική από εμάς, που επιδιώκει να αναδεικνύει τα πραγματικά διλήμματα πολιτικής».