Newsroom

Newsroom

Αιχμές εναντίον Κουαρόν για τα τέσσερα BAFTA από βρετανική εταιρεία παραγωγής

Ο κινηματογραφικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει δεν έχει ειδικά εφέ, είναι όμως πέρα για πέρα πραγματικός

100219 alfonso cuaron

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου «δεν τήρησε φέτος τα υψηλότερα πρότυπα, επιλέγοντας να υποστηρίξει και να προωθήσει μια ταινία “ φτιαγμένη” για την τηλεόραση» υποστηρίζει ο Τίμοθι Ρίτσαρντς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας διανομής και προβολής κινηματογραφικών ταινιών VUE.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε επιστολή του προς τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεοπτικών Τεχνών ο Τίμοθι Ρίτσαρντς εκφράζει την αντίθεσή του στη βράβευση με τέσσερα BAFTA, μεταξύ άλλων, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας της ταινίας «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν.

Ο Ρίτσαρντς είναι ένα ακόμη στέλεχος της βιομηχανίας του κινηματογράφου στην Ευρώπη που εκφράζει ανησυχίες ότι η Netflix καταστρέφει την κινηματογραφική βιομηχανία παραβλέποντας την παραδοσιακή κινηματογραφική διανομή ταινιών που προβάλλονται στην πλατφόρμα streaming. Οι αλυσίδες κινηματογράφων επιμένουν στο «περιθώριο» 90 ημερών αποκλειστικής προβολής στις αίθουσες προτού βγει η ταινία στο Netflix.

Υπήρξαν επίσης διαμαρτυρίες επειδή η συνδρομητική υπηρεσία συνηθίζει να επιλέγει για τις πρεμιέρες των κινηματογραφικών παραγωγών του το video streaming έναντι των κινηματογραφικών αιθουσών ή την ταυτόχρονη online και offline προβολή.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, η Διεθνής Συνομοσπονδία Κινηματογράφων Τέχνης (CICAE), η οποία εκπροσωπεί κινηματογραφικές αίθουσες τέχνης σε ολόκληρη την Ευρώπη, επέκρινε τους διοργανωτές που συμπεριέλαβαν τη ταινία του Netflix – Elisa & Marcela της Isabel Coixet στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…