Newsroom

Newsroom

Αίγυπτος: Θανατική ποινή σε 186 ανθρώπους για επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Σε θάνατο καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Αιγύπτου 185 άτομα που κατηγορούνται για μια επίθεση που έγινε στις 14 Αυγούστου του…

egypt police burnt kerdasa

Σε θάνατο καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Αιγύπτου 185 άτομα που κατηγορούνται για μια επίθεση που έγινε στις 14 Αυγούστου του 2013 σε αστυνομικό τμήμα στα προάστια του Καΐρου, κατά την διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 13 αστυνομικοί.

Ωστόσο, η  απόφαση αυτή δεν είναι ακόμη τελεσίδικη, καθώς αναμένεται να ασκηθούν εφέσεις, η εκδίκαση των οποίων πιθανόν θα είναι μακρόχρονη, ενώ δεν αποκλείεται η ποινή να μετατραπεί σε ισόβια όταν εκδοθεί η αμετάκλητη απόφαση, στις 24 Ιανουαρίου.

Εκ των προσώπων που καταδικάστηκαν, υπό κράτηση βρίσκονται 143. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην, σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στο χωριό Κερντάσα, σε μικρή απόσταση από το Κάιρο, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τους δύο καταυλισμούς των υποστηρικτών του Μόρσι που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο Κάιρο, σε μια επιχείρηση η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι. Επρόκειτο για ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια στην σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…