Newsroom

Newsroom

Αίγυπτος: Σεβόμαστε απόλυτα το ρόλο των δημοσιογράφων

Απτόητη από τη διεθνή κατακραυγή για τη φυλάκιση τριών δημοσιογράφων του δικτύου Αλ Τζαζίρα εμφανίζεται η κυβέρνηση της Αιγύπτου, με…

egypt flag

Απτόητη από τη διεθνή κατακραυγή για τη φυλάκιση τριών δημοσιογράφων του δικτύου Αλ Τζαζίρα εμφανίζεται η κυβέρνηση της Αιγύπτου, με τον αναπληρωτή πρεσβευτή της χώρας στον ΟΗΕ να υπερασπίζεται το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου.

«Το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου φημίζεται για τις πλήρεις εγγυήσεις που παρέχει στους εναγόμενους. Έχω εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθούν οι πρέπουσες διαδικασίες και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σε αυτή την υπόθεση και σε όλες τις άλλες υποθέσεις», δήλωσε ο Οσάμα Αμπντελχαλέκ Μαχμούντ.

Ο εκπρόσωπος της Αιγύπτου είπε επίσης πως κανένας από τους 1.200 ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στη χώρα κανείς δεν έχει δεχθεί παρενόχληση, καθώς η χώρα του σέβεται απόλυτα τον ρόλο των δημοσιογράφων.

Στον αντίποδα, ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων, ο Ρόμπερτ Μαχόνι, είπε ότι περίπου 67 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί στην Αίγυπτο από την ανατροπή της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο. «Πολλοί έχουν αποφυλακιστεί, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε 14 δημοσιογράφοι βρίσκονται σε φυλακή της Αιγύπτου, περιλαμβανομένων των τριών δημοσιογράφων του Al Jazeera. Αυτό καθιστά την Αίγυπτο τη χώρα που φυλακίζει τους περισσότερους δημοσιογράφους στον αραβικό κόσμο, περισσότερους κι από τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αυστραλός Πίτερ Γκρέστε, ο αιγυπτιακής καταγωγής Καναδός υπήκοος Μοχάμεντ Φάχμι και ο Αιγύπτιος παραγωγός Μπάχερ Μοχάμεντ καταδικάστηκαν την Δευτέρα σε ποινή φυλάκισης επτά ετών. Και οι τρεις αρνούνται την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με την απαγορευμένη πλέον οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους