Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμπεντ Μόρσι κρίθηκε ένοχος για διαρροή κρατικών μυστικών και ουσιαστικά…

morsi 3

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου και ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμπεντ Μόρσι κρίθηκε ένοχος για διαρροή κρατικών μυστικών και ουσιαστικά του επεβλήθη η θανατική ποινή επί εσχάτη προδοσία, όπως μεταδίδει το δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Η πρώτη απόφαση εναντίον του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 20 χρόνια.

Το δικαστήριο τότε είχε καταδικάσει επίσης σε 20ετή κάθειρξη άλλους 12 ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεταξύ των οποίων, ο Μοχάμεντ ελ-Μπελτάγκι και ο Έσαμ ελ-Εριάν.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μιλούσαν τότε για μια δίκη παρωδία. “Η δίκη του ήταν μία μια παρωδία δικαιοσύνης, η οποία έχει σχεδιαστεί και ελεγχθεί από την κυβέρνηση και η οποία δεν στηρίζεται σε καμία απολύτως απόδειξη”, ανέφερε σε μία δήλωση από την Κωνσταντινούπολη ο Αμρ Νταράγκ, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση Μόρσι.

“Θέλουν να περάσουν μία ισόβια ποινή στη δημοκρατία στην Αίγυπτο”, πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…