Αίγυπτος: Eπανήλθε η κυκλοφορία στη Διώρυγα του Σουέζ

Τον περασμένο μήνα, οι αιγυπτιακές αρχές επέπλευσαν εκ νέου ένα φορτηγό χύδην φορτίου που είχε εγκλωβιστεί για αρκετές ώρες στην πλωτή οδό.

AP21088605379792

H Αίγυπτος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ επανήλθε κανονικά μετά την ρυμούλκηση ενός πετρελαιοφόρου που κατέρρευσε και διέκοψε για λίγο την κυκλοφορία στην παγκόσμια πλωτή οδό, αναφέρει το Anadolu.

Σε ανακοίνωσή της, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο SEAVIGOUR με σημαία Μάλτας κατέρρευσε μετά από βλάβη στον κινητήρα στα 12 χιλιόμετρα του καναλιού.

Ο πρόεδρος της SCA, ναύαρχος Osama Rabie, δήλωσε ότι το σκάφος ήταν μέρος της βόρειας αυτοκινητοπομπής, που διέρχεται από το κανάλι από τη Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Είπε ότι αναπτύχθηκαν ρυμουλκά για να ρυμουλκήσουν το δεξαμενόπλοιο μήκους 274 μέτρων και πλάτους 48 μέτρων, επιτρέποντας τη διέλευση στη ζωτικής σημασίας πλωτή οδό να επανέλθει στο κανονικό.

Ο Rabie είπε ότι το δεξαμενόπλοιο, το οποίο κατευθυνόταν από τη Ρωσία προς την Κίνα με χωρητικότητα 82.000 τόνων, θα συνεχίσει το ταξίδι του αφού το πλήρωμά του επιδιορθώσει τη δυσλειτουργία.

Η Διώρυγα του Σουέζ είναι μια στρατηγική πλωτή οδός που συνδέει τη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα και θεωρείται η κύρια πηγή συναλλάγματος προς την Αίγυπτο.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…