Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο εν μέσω έξαρσης στη Βόρεια Ελλάδα

Επίσκεψη με έντονη συμβολική σημασία

1TSIPRAS IPPO

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από μια δύσκολη εφημερία.

Σύμφωνα με το left.gr o Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους γιατρούς, για την κατάσταση που επικρατεί καθώς όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχει πληρότητα και στις κλινικές

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Τζελέπης, σε δηλώσεις του μετά την εφημερία, επιβεβαίωσε ότι έγιναν περί τις 70 εισαγωγές – πάνω από 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και ακόμη 17 ύποπτα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Σάββατο άνοιξε άλλη μία κλινική Covid στο νοσοκομείο, στη θέση της ορθοπεδικής και ουρολογικής κλινικής, η οποία γέμισε αμέσως. Αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται περισσότεροι από 150 ασθενείς σε απλές κλίνες.

Όσο για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου, είναι γεμάτες, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός των μονάδων αυτών.

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Ιπποκράτειο έχει έντονη συμβολική σημασία, αφού τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας έχουν ήδη ξεπεράσει τις δυνατότητές τους, ενώ το προηγούμενο διήμερο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σφοδρότατη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις χαλαρές στιγμές που περασε κάνοντας… βαρκάδα στη Χάλκη, την ώρα που το ένα ρεκόρ έσπαγε μετά το άλλο στο πεδίο των κρουσμάτων. 

«Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό»

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι σε σχέση με πέρσι, η επιβάρυνση είναι διπλάσια και αναρωτήθηκε πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη 
να πάρει δύσκολες αποφάσεις και κυρίως να σταματήσει μία επικίνδυνη κατά την άποψή μου αντίληψη την οποία διαχέει στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτό που ζούμε είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων. 

«Ρώτησα και πήρα τις πληροφορίες για ένα 20% στις κλινικές Covid που είναι εμβολιασμένοι και για ένα ποσοστό και τις ΜΕΘ που επίσης είναι εμβολιασμένοι και νοσούν. Αυτό συμβαίνει γιατί η μετάλλαξη «Δ» έχει μειώσει κάπως την αποτελεσματικότητα και γιατί έχουμε ήδη τη γνώση ότι τα αντισώματα διαρκούν περίπου έξι μήνες.

Πράγμα που σημαίνει ότι οφείλουμε όλοι να προσέχουμε περισσότερο, να φοράμε τις μάσκες μας, να μην συμπεριφερόμαστε σαν να έχει τελειώσει η πανδημία με το που εμβολιαστήκαμε, παρότι η κυβέρνηση μέσα στην επιπολαιότητά της μας είπε ότι είναι επιχείρηση «Ελευθερία», εμβολιάστηκες και τελείωσες.  Και κυρίως, να σπεύσουμε όλοι για την τρίτη δόση, για να μειώσουμε αυτή τη μεγάλη επιβάρυνση που έχει σήμερα το σύστημα Υγείας και κυρίως να μειώσουμε τους θανάτους.

Δεύτερο και κρίσιμο, είναι ότι επισκέφθηκα ένα νοσοκομείο που έχει 4 συμπολίτες μας διασωληνωμένους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Επισκέπτομαι μία πόλη όπου έχει γίνει δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ από την Επιτροπή 2021 και αυτές οι κλίνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό». 

Αναρωτιέμαι, έχουν περάσει δύο χρόνια. Δεν μπορούσε η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και υγειονομικού προσωπικού; Είναι δυνατόν να ακούμε δηλώσεις σαν αυτές της αναπληρώτριας Υπουργού, η οποία δεν είναι πολιτικός και λέει κάποιες αλήθειες, ότι δεν υπάρχουν γιατροί να στελεχώσουν τις ΜΕΘ και τις κλίνες τους, δύο χρόνια μετά; Και να λέει ότι θα φθάσουμε πολύ σύντομα ξανά στο σημείο να διαλέγουν οι γιατροί ποιους ανθρώπους θα σώσουν και θα βάλουν στις ΜΕΘ και ποιους θα αφήσουν απ΄ έξω;

Αυτές οι δηλώσεις που αποτυπώνουν την πραγματικότητα γιατί είναι ειλικρινείς, είναι ταυτόχρονα και παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία. 

Κάθε εβδομάδα χάνουμε ένα μικρό χωριό. Ο Οκτώβρης έφυγε με 1.200 συμπολίτες μας που χάθηκαν από την πανδημία. Το κρίσιμο λοιπόν για εμένα είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Πρωθυπουργός να μην είναι αρνητής της πραγματικότητας, να παραδεχθεί τη δυσκολία, να πάρει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις. Εάν δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις, εάν δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αν δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία με όρους προστασίας απέναντι στη δημόσια Υγεία και τους πολίτες, τότε καλύτερα να αποχωρήσει για να σώσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε να σώσουμε. Αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας δύο χρόνια μετά και με προσωπικό το οποίο έχει υποστεί τεράστια κόπωση και πια δυστυχώς ούτε καν χειροκροτείται αλλά καμιά φορά ξυλοκοπείται κιόλας όταν διαμαρτύρεται, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί».

Πηγή φωτογραφίας: avgi.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…