Αιφνιδιάστηκαν οι δανειστές από τις έκτακτες παροχές του Τσίπρα – Κριτική από το γερμανικό Τύπο

Καμία συζήτηση για τις έκτακτες παροχές που ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε προηγηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Από την πλευρά τους, Bild και Süddeutsche Zeitung ασκούν κριτική, επειδή ο πρωθυπουργός δεν κάνει... οικονομία.

580de4c71dc524ff1e8b471e 1

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr και συγκεκριμένα του Θάνου Αθανασίου, οι θεσμοί δεν γνώριζαν πως ο πρωθυπουργός θα επέστρεφε την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών εσόδων μέσω των κοινωνικών μέτρων ανακούφισης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών. Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, οι δανειστές περιμένουν να δουν το ύψος των πραγματικών στοιχείων για να αποφανθούν.

«Ο Τσίπρας δεν κάνει οικονομία»

Süddeutsche Zeitung και Bild, δύο εφημερίδες με χριστιανοδημοκρατική γραμμή, ασκούν έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν κάνει… οικονομία. «Παρά το υψηλό κρατικό χρέος ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε βοήθεια σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκατ. ευρώ από το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα και το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες. Και αυτό το μέτρο θα αποτυπωθεί σε πολλά εκατομμύρια ευρώ» τονίζει η Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας πως «η μεγαλοψυχία του Τσίπρα θα προκαλέσει κριτική στην Ευρώπη». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει περαιτέρω πως «εσωπολιτικά ο αριστερός πολιτικός βρίσκεται υπό τεράστια πίεση. Ο λαός έχει απογοητευτεί γιατί ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να εμποδίσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Οι πολίτες κρίνουν ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει σε σχέση με πέρυσι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν γίνονταν εκλογές θα τις κέρδιζε η ΝΔ»

Η Bild κάνει ένα βήμα παραπέρα και θεωρεί πως ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες του προγράμματος, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει οικονομία. «Αντί να κάνει οικονομία, εξαγγέλλει τη πρόσληψη 5.000 νέων γιατρών, νοσοκόμων και άλλου προσωπικού για τα κρατικά νοσοκομεία, 13ο μισθό για χαμηλοσυνταξιούχους ύψους 617 εκ. ευρώ και πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, μια καθαρή παραβίαση των συμφωνηθέντων στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας» υπογραμμίζεται στο άρθρο. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…