Αχτσιόγλου: Οι προτάσεις μας για το Σύνταγμα κατοχυρώνουν βασικά δικαιώματα στην εργασία

Το γεγονός ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα, εφόσον γίνουν δεκτές, κατοχυρώνουν βασικά δικαιώματα των πολιτών στην εργασία και τα κοινωνικά αγαθά και καμία κυβέρνηση δε θα μπορεί να τα θίξει, επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου

4799493

«Η στάση όλων μας στη συνταγματική αναθεώρηση, είναι αποκαλυπτική για το κοινωνικό, οικονομικό και εργασιακό μοντέλο που η κάθε πολιτική δύναμη επιθυμεί για τον τόπο», ανέφερε, κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

«Δεν είναι δημαγωγία οι συνταγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως μας κατηγορεί η ΝΔ, προκειμένου να δικαιολογήσει την αντικοινωνική της στάση. Είναι απόλυτης ουσίας. Αν οι προτάσεις μας γίνουν δεκτές, καμία κυβέρνηση και καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον, δεν θα μπορεί να θίξει βασικά δικαιώματα των πολιτών στην εργασία και τα κοινωνικά αγαθά» είπε η Έφη Αχτσιόγλου και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την καθιέρωση στο Σύνταγμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά απορρίπτεται από τη ΝΔ.

«Προτείνουμε την καθιέρωση της υπερίσχυσης των ευνοϊκών κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας έναντι των επιχειρησιακών. Απορρίπτεται από τη ΝΔ. Προτείνουμε την καθιέρωση του κατώτατου μισθού με συλλογικές διαπραγματεύσεις εργοδοτών-εργαζομένων. Απορρίπτεται από τη ΝΔ. Προτείνουμε να καθιερωθεί στο Σύνταγμα ότι το κράτος εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους πολίτες, μέσω καθολικών υπηρεσιών και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Απορρίπτεται από τη ΝΔ. Προτείνουμε την καθιέρωση στο Σύνταγμα ενός δημόσιου αναδιανεμητικού και ανταποδοτικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Απορρίπτεται από τη ΝΔ. Προτείνουμε να καθιερωθεί ότι τα κοινωνικά αγαθά (νερό, ενέργεια) πρέπει να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο. Απορρίπτεται από τη ΝΔ», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…