Newsroom

Newsroom

Αχτσιόγλου: Διαλυτική για τους εργαζόμενους και ανεπαρκής για τις επιχειρήσεις η κυβερνητική πολιτική

«Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση, με συνταγές της περιόδου 2012-2014»

ek axts

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για τους εργαζόμενους τρεις επιλογές: ή θα έχουν οριζόντια μείωση μισθού 20%, ή θα απολυθούν, ή θα είναι σε αναστολή εργασίας, η οποία σημαίνει επιδοτούμενη ανεργία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Mega.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις που βγαίνουν από την αναστολή λειτουργίας δεν υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας». Πρόσθεσε ότι πολλοί εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας θα συμπληρώσουν 6 μήνες εκτός αγοράς εργασίας με ένα επίδομα 530 ευρώ τον μήνα και μάλιστα χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο, ανεξάρτητα δηλαδή αν έχουν οικογένειες και παιδιά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι στρατηγική επιλογή της οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την οικονομική κρίση και την ύφεση, με συνταγές της περιόδου 2012-2014, όπου είχαμε ραγδαίες μειώσεις μισθών και έκρηξη της ανεργίας χωρίς προστασία των θέσεων εργασίας». Τη χαρακτήρισε «επιλογή που διαλύει τον κόσμο της εργασίας και θα είναι καταστροφική για την οικονομία συνολικά».

Αντίθετα είπε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «τη στήριξη και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, των σχέσεων εργασίας και των μισθών». Ενδεικτικά ανέφερε ότι «σε όσες επιχειρήσεις ξεκινούν να επαναλειτουργούν με διοικητικούς περιορισμούς, π.χ. στην εστίαση, το κράτος πρέπει να καλύπτει το υπόλοιπο του λεγόμενου εργατικού κόστους, μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές, με την υποχρέωση η επιχείρηση να καταβάλλει το 100% των μισθών και να μην μεταβάλλει τις σχέσεις εργασίας».

Για τις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές, υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχτούν με μη επιστρεπτέα ενίσχυση 3 δισ. ευρώ, για να έχουν ρευστότητα και κεφάλαιο κίνησης, σημειώνοντας πως «το ότι μία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει δεν είναι νομοτέλεια, είναι αποτέλεσμα της μη παρέμβασης του κράτους στην οικονομία».

Eurovision: Ισπανός YouTuber βλέπει «ανθελληνική τάση» στις ψήφους του διαγωνισμού και «συνωμοσία» κατά της Ελλάδας

Eurovision

Eurovision: Ισπανός YouTuber βλέπει «ανθελληνική τάση» στις ψήφους του διαγωνισμού και «συνωμοσία» κατά της Ελλάδας

«Αν δεν στηρίζουμε εμείς οι Μεσογειακοί ο ένας τον άλλον, πώς θα σηκώσουμε τρόπαιο;» αναρωτήθηκε…

Γάτα καταλαβαίνει τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη δευτερόλεπτα πριν γίνει και τρέχει να σωθεί – Απίστευτο βίντεο

gata

Γάτα καταλαβαίνει τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη δευτερόλεπτα πριν γίνει και τρέχει να σωθεί – Απίστευτο βίντεο

Λίγο πριν ο εγκέλαδος χτυπήσει την Κρήτη μια γατούλα κατάλαβε το τι έρχεται και έτρεχε…

Άμπου Ντάμπι: Απάτη με πλαστά εισιτήρια για το Final 4 – Η γυναίκα «αράχνη» που εξαπάτησε πάνω από 30 επιχειρηματίες

Άμπου Ντάμπι

Άμπου Ντάμπι: Απάτη με πλαστά εισιτήρια για το Final 4 – Η γυναίκα «αράχνη» που εξαπάτησε πάνω από 30 επιχειρηματίες

«Πουλώντας την εικόνα ενός ανθρώπου της Εκκλησίας, η γυναίκα ‘αράχνη’ έπεισε πάνω από 30 επιχειρηματίες…

Λαμπρόγιαννη για Σπύρο Παπαδόπουλο: «Μου είπε σκάσε, ήθελε να με φιλάει στο λαιμό»

Λαμπρόγιαννη

Λαμπρόγιαννη για Σπύρο Παπαδόπουλο: «Μου είπε σκάσε, ήθελε να με φιλάει στο λαιμό»

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη περιγράφει ένα περιστατικό έντασης με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, κατά το οποίο εκείνος,…