Άχρηστοι παντός καιρού

Τι τα θες οι τύποι είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι, γιατί είναι εμμονικοί στο ξεπούλημα όλων των δομών και υπηρεσιών του κράτους, αλλά άχρηστοι στην υπεράσπιση όσων ακόμα έχουν απομείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο.   

5492896

Πάμε ένα στοίχημα ότι μέχρι την Δευτέρα όλο και κάποια νέα δημοσκόπηση θα έχει βγει στον αέρα -από μεγάλο και «έγκριτο» μέσο- που θα δείχνει τον (άφαντο) Κούλη να διευρύνει την διαφορά του με καμιά δεκαριά ακόμα μονάδες, δηλαδή στο σύνολο 25 μπροστά; 
Όχι καλέ από τον Τσίπρα, αυτός θα είναι τρίτος πίσω από τον Ανδρουλάκη. Θα του έχει πάρει κεφάλι καθαρά (λένε στο ΣΚΑΪ) ο ΚΙΝΑΛίστας νέος αρχηγός με, τουλάχιστον, 5-6 μονάδες.

Από την άλλη σου λέει το Γεραπετρέϊκο εκεί στο Μαξίμου (στα διαλείμματα από τις σοβαρές διαβουλεύσεις που έχει με τον Φουρθιώτη) ανεβάζετε hasthtags εσείς “#ti_psifisate_re_m@@@kes” και “#Mitsotaki_g@@@@se”, απαντάμε με συνεχή δημοσκοπικά troll εμείς, και άντε να δούμε ποιος θ’ αντέξει.

Τι τα θες οι τύποι είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι, γιατί είναι εμμονικοί στο ξεπούλημα όλων των δομών και υπηρεσιών του κράτους, αλλά άχρηστοι στην υπεράσπιση όσων ακόμα έχουν απομείνει κάτω από δημόσιο έλεγχο. 
Η τελευταία κακοκαιρία απέδειξε ότι όχι μόνο ο δημόσιος αλλά ούτε ο ιδιωτικός τομέας είναι σε θέση να διασφαλίσει (πέρα από τα κέρδη του) κάποια λειτουργικότητα. 
Κυριολεκτικά ζούμε από τύχη, γιατί εκτός των άλλων είναι άχρηστοι. 
Άχρηστοι παντός καιρού. 

Όποια θεομηνία και να προκύψει, όσο αναμενόμενη και προαναγγελθείσα να είναι, τα guidelines (της πολιτικής αθλιότητας τους) είναι σαφή:

1. Υπάρχει επιτελικό σχέδιο. Προβλέπεται ότι οι φωτιές σβήνουν όταν φτάσουν στην θάλασσα, τα χιόνια λιώνουν όταν βγει ζεστός ήλιος, οι πλημμύρες αποστραγγίζονται όταν πάψουν να πέφτουν έντονες βροχοπτώσεις και οι σεισμοί σταματάνε το καταστροφικό τους έργο όταν εκτονωθεί το φυσικό φαινόμενο.
2. Υπάρχει σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός. Επιδεικνύεται και προβάλλεται με συνεχή ρεπορτάζ η επιχειρησιακή του δυνατότητα σε ακραίες συνθήκες φυσικών φαινομένων. Ωστόσο επ’ ουδενί δεν αναφέρουμε σε ποιον ανήκει ο εξοπλισμός, εάν είναι διαθέσιμος για χρήση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή εάν είμαστε αποφασισμένοι να τον επιτάξουμε για λόγους δημοσίας ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος.  
3. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη. Το αποτέλεσμα της καταστροφής χαρακτηρίζεται εξάπαντος «ακραίο», «πρωτοφανές», «ανεπανάληπτο» και «απρόβλεπτο». Οι προσπάθειες του επιτελείου ονοματίζονται «υπεράνθρωπες» και τα λάθη και οι παραλείψεις βαφτίζονται «απουσία ατομικής ευθύνης».
4.  Υπάρχει προπαγάνδα (και δια της τυμβωρυχίας). Όταν οι τηλε-γκαιμπελίσκοι και οι παπαγάλοι τους δεν επαρκούν, επιστρατεύουν την αριθμητική των θανάτων (εάν τους συμφέρει), αλλά κατηγορούνε για τυμβωρυχία καθέναν που τους προσάπτει ευθύνη για θανάτους, που προκαλούνε με ενέργειες ή παραλείψεις τους. 

Αίφνης, ακούσαμε (από αστείους που ξεπέρασαν τους γελοίους) ότι η διοίκηση της «Αττική οδός» ευθύνεται (εκτός της Αττικής οδού) για ότι συνέβη σε όλο το λεκανοπέδιο, για όσα δεν έπραξε το Μαξίμου, τα υπουργεία, η περιφέρεια, οι δήμοι και η ΔΕΗ.

Παρά λίγο να πιστέψουμε ότι η «Αττική οδός» ευθύνεται για τις κλειστές Μεσογείων, Κηφισίας, Κατεχάκη, Πανεπιστημίου, για τις διακοπές ρεύματος που μπορεί να στοίχισαν ζωές, για την τηλεργασία και τηλεκπαίδευση που δεν έγιναν, για τα νοσοκομεία που δεν λειτούργησαν, για το ΕΚΑΒ που ακινητοποιήθηκε, για το φαγητό του «ΣΩΤΗΡΙΑ» που δεν μοιράστηκε και οι ασθενείς έμειναν νηστικοί όλη μέρα, για τους ασθενείς (του «ΣΩΤΗΡΙΑ») που δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για εξετάσεις ή θεραπεία, για τους νεκρούς  (του «ΣΩΤΗΡΙΑ») που παρέμεναν στα κρεβάτια τους γιατί δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στους νεκροθαλάμους. Έτσι κα Γκάγκα μας;

“Οι ανόητοι και οι έξυπνοι είναι ακίνδυνοι. Βλάπτουν μόνο οι μισοηλίθιοι και οι ημιμαθείς”, Βόλφγκανγκ Γκαίτε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.