Αγύρτες και κλέφτες στην εξουσία (*)

«Βρισκόμαστε σ’ ένα πόλεμο με κύριο εχθρό την ανικανότητα των κυβερνώντων στην άμυνα της χώρας»

5357563 0 1

Ο κυνισμός, το ψέμα και η αλαζονεία είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της κυβέρνησης των “αρίστων” και του επικεφαλής της. Οι άνθρωποι πολιτεύονται λες και δεν υπάρχει αύριο. Λες και η χώρα τους ανήκει με κάποια συμβολαιογραφική πράξη, με κάποιο οθωμανικό χρυσόβουλο ή με χρησικτησία. Λες και μιλάνε για το χωράφι τους στο οποίο κάνουν ότι γουστάρουν!!! Δεν εξηγείται αλλιώς η προκλητική δημόσια παρουσία τους όταν η χώρα καίγεται.

Βρισκόμαστε σ’ ένα πόλεμο με κύριο εχθρό την ανικανότητα των κυβερνώντων στην άμυνα της χώρας. Σε ένα πόλεμο στον οποίο οι μαχητές της πρώτης γραμμής, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, οι ομάδες των νέων, οι κάτοικοι, πέφτουν στη φωτιά για να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί, ενώ οι γραβατωμένοι «στρατηλάτες» της κυβέρνησης πέφτουν στη “μάχη” των …τηλεοπτικών σταθμών για να πουν την παπάρα τους: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν», «φταίνε τα (ανύπαρκτα) μποφόρ», «οι κάτοικοι δεν βλέπουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που πετούν, λόγω του πυκνού καπνού», «τα πυροσβεστικά πτητικά μέσα είναι 74, δηλαδή 42, και ως εκ τούτου πετούν μόνο 25, εκ των οποίων 12, δηλαδή…3»!!!

Και μόλις σήμερα, πέντε μέρες μετά την έναρξη της καταστροφής στα Βίλια, οι φυλλάδες – δεκανίκια του Μητσοτάκη ψέλλισαν κάτι για «έλλειψη συντονισμού». Και ο κόσμος που χάνει το βιος του και τον αέρα που αναπνέει δικαιολογημένα βρίσκεται στα κάγκελα. Εδώ που τα λέμε, το «άντε και γα@@θείτε», που ακούγεται όλο και περισσότερο από κατοίκους των φλεγόμενων περιοχών, το τραβάει ο οργανισμός των “αρίστων”!!!

Μέχρι σήμερα στη διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη έχουν καεί περίπου 1.500.000 στρέμματα δάσους. Πρόκειται για δασική καταστροφή που θα μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη της περιόδου της γερμανικής Κατοχής 1940 – 1944.

Διαβάζουμε στην Έκθεση Δοξιάδη με τίτλο “ΑΙ ΘΥΣΙΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ”, η οποία παρουσιάστηκε στην ιδρυτική σύνοδο του ΟΗΕ:

«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΑΙ ΔΑΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

Η μανία του Άξονος δεν εσεβάσθη ούτε τα ελληνικά δάση. Τα καλλίτερα τα έκοβαν για να τα μεταφέρουν στην Γερμανία, την Ιταλία και την Βουλγαρία, και τα άλλα τα έκαιγαν για να πολεμήσουν τους Έλληνες αντάρτες ή τα έκοβαν για να ζεσταθούν, ενώ ο ελληνικός πληθυσμός επέθαινε από το κρύο κατά χιλιάδες. Έτσι η χώρα έχασε ένα κολοσσιαίο ποσοστό από τα δάση της που ήσαν και πριν λιγοστά.

Επιφάνεια δασών το 1940: 19.180 ΚΜ 2

Επί συνολικής επιφανείας Ελλάδος 130.000 ΚΜ 2 ή 15%.

Κατεστράφησαν 5.000 ΚΜ 2  ήτοι 25%.»

Σε τέσσερα χρόνια γερμανικής Κατοχής καταστράφηκαν 5.000 ΚΜ2. Στη διετία της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη κάηκαν περίπου 1.500 ΚΜ2. Να προσευχόμαστε να μην προσεγγίσουμε την Κατοχική συμφορά, αν και η προσευχή δεν αποτελεί εγγύηση όταν έχουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πού να ήξερε ο έρμος ο πρωθυπουργός ότι οι φωτιές δεν σβήνονται με τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν τον έσπρωχναν στην εξουσία οι ολιγάρχες της ενημέρωσης!!!

Οι «άριστοι» είναι χρυσοί ολυμπιονίκες στο έπταθλο της αλαζονείας, ανευθυνότητας, ανικανότητας, κυνισμού, ηλιθιότητας, ψευτιάς και τυχοδιωκτισμού. Και επειδή «ενός κακού μύρια έπονται», ενός τουρίστα Μητσοτάκη πλείστοι όσοι τυχοδιώκτες ακολουθούν. Ακραίο παράδειγμα ο της υπ-Αναπτύξεως υπουργός Άδωνις που σήμερα, εν μέσω έξαρσης του 4ου κύματος της πανδημίας, δηλώνει με έπαρση στον ΑΝΤ1: «δεν έκλεισα δυο αλλά επτά νοσοκομεία και καλώς τα κλείσαμε». Είναι ο ίδιος που στις πυρκαγιές του 2007 έλεγε για την ΝΔ: 

«Μα ο Νέρων είχε τόση επιτυχία στη φωτιά; … Δεν αφήσαν τίποτα… είδαμε στη θητεία αυτής της κυβερνήσεως να καίγεται η Αρχαία Ολυμπία, ο Άγνωστος Στρατιώτης, το κέντρο της Αθήνας και ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου της Αττικής. Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά; Να τους δώσουμε βραβείο; Να τους πούμε μπράβο τι σπουδαίοι που είστε; Τι καλά που τα κάνετε; Δηλαδή ο ορισμός της αποτυχίας ποιος είναι; Τι πρέπει άλλο να καεί για να πούνε κάποιοι ότι απέτυχε η κυβέρνηση;»

Αυτό είναι το «επιτελικό» ΤΙΠΟΤΑ που μας κυβερνά. Και όσο η πραγματικότητα θα τους «ξεβρακώνει», τόσο θα γίνονται κυνικοί και επικίνδυνοι. Τόσο οι πάτρωνες που τους στηρίζουν θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τους διατηρήσουν στην εξουσία. Το ερώτημα είναι μέχρι πότε;    

(*) Ο τίτλος είναι από το ομώνυμο βιβλίο του Θέμου Κορνάρου. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…