Newsroom

Newsroom

Άγχεται ο Σόιμπλε για την παγκόσμια πολιτική αβεβαιότητα

Αν και ο ίδιος συνεισφέρει τα μέγιστα στην ολική αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης, ταυτόχρονα άγχεται για την «έντονη πολιτική αβεβαιότητα» που επικρατεί παγκοσμίως, κυρίως μετά την εκλογή Τραμπ. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, επικέντρωσε την ανησυχία του κυρίως στην πορεία της παγκόσμια οικονομίας.

57095e151dc524d57d8b45f1

«Υπάρχει έντονη πολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί σημαντικά» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναλυτικά, ερωτηθείς για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Όσον αφορά τη Γερμανία, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, εξηγώντας πως το εγχώριο ΑΕΠ βασίζεται στην καταναλωτική ζήτηση και παρουσιάζει «ορισμένη ανθεκτικότητα» έναντι των διεθνών εξελίξεων.

Σχετικά με το Brexit, εκτίμησε ότι είναι απίθανο να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία κατά τη διάρκεια του 2017, σημειώνοντας ωστόσο ότι εφόσον υπάρξει «κενό» στις εμπορικές συμφωνίες, τότε αυτό θα γίνει αισθητό και στη Γερμανία.

Στο ίδιο πάνελ βρέθηκε και η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τάχθηκε εναντίον των πολιτικών του εμπορικού προστατευτισμού.