Αγώνας ενάντια στις φλόγες σε Ρέθυμνο, Εύβοια και Τζια – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Ρέθυμνο από τα Σαχτούρια ως και τις Μέλαμπες, αλλά και οι πυροσβέστες, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει την περιοχή.

579d91641dc5243e1c8b456b

Η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών. Σύμφωνα με το cretapost, οι φλόγες πλησιάζουν και την Αγία Γαλήνη, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να εκκενωθεί το χωριό.

Η πυρκαγιά, σε χορτολιβαδική έκταση σε βουνό, απείλησε χθες και τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Παύλου, που εκκενώθηκε προληπτικά.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 57 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, 4 ΟΤΑ, 4 ιδ. βυτιοφόρα και 2 ελικόπτερα.

Κάηκαν 20.000 στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας είναι τέτοιο που οι πυροσβεστικές δυνάμεις απλά φαίνονται πολύ αδύναμες, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν για να την αντιμετωπίσουν.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.

Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Πώς εξελίσσεται η πυρκαγιά στην Τζια

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και στη Τζια όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι και οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντές με δύο οχήματα, τρία οχήματα ΟΤΑ, τρία βυτιοφόρα και ένα ελικόπτερο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…