Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Για την ζωή και την ειρήνη έτρεξαν σήμερα δρομείς όλων των ηλικιών συμμετέχοντας στον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης που διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

NewsRoom 06/05/2018 | 23:19

Αφετηρία ήταν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τέρμα η κεντρική πύλη του λιμανιού, απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Σημειώνεται ότι στον Λευκό Πύργο μπήκαν στον αγώνα και άλλοι δρομείς που επέλεξαν να κάνουν τη σύντομη διαδρομή του 1,5 χιλιομέτρου.

Στην άνοιξη του 1999, όταν στο λιμάνι γίνονταν διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, αναφέρθηκε σε ομιλία της, έξω από την πύλη του λιμανιού, η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.

«Επί τρεις μήνες οι δυνάμεις της ειρήνης, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με το γιουγκοσλαβικό λαό. Νύχτα - μέρα μπλόκαραν τις πύλες του λιμανιού, για να μην βγουν από μέσα οι ΝΑΤΟϊκές εφοδιοπομπές με προορισμό τη Γιουγκοσλαβία, για να μην σκοτωθούν και άλλα αθώα και ανυπεράσπιστα παιδιά, άντρες και γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά.