Newsroom

Newsroom

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς

Αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς, η οποία πριν από πέντε χρόνια είχε δεχθεί φονική επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο. Όπως εξήγησε η Μαρία Κοτρώτσου, το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

5a26a25f1dc524ec3c8b459c

Μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Εκλεκτικές Συγγένειες» η μητέρα της Μυρτούς τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε και έστειλε την Μυρτώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή τη στιγμή η Μυρτώ κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Αυτή τη στιγμή η Μυρτώ κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή. Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Δεν είναι δυνατόν, τόνισε η κ. Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε και εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτούς.