Aγρότες: «Αθήνα ερχόμαστε»-Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης…(video)

Αύριο, Τρίτη 20/02 στις 17:30 αναμένεται να γίνει η προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:00 θα βρεθούν οι αγρότες στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριό τους.

agrotes 123 2

Με το σύνθημα «Αθήνα ερχόμαστε» οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Δευτέρας (19/2) για την πρωτεύουσα προκειμένου να πάρουν μέρος στην αυριανή κινητοποίηση.

Η κάθοδός τους γίνεται συντεταγμένα και σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 από τον Πλατύκαμπο και μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου κινούνται για να συναντήσουν τους συναδέλφους τους, που έχουν στήσει μπλόκο στο Στεφανοβίκειο.

Σε λίγη ώρα αναμένονται να φτάσουν στο Κάστρο Βοιωτίας ώστε να κάνουν μία σύσκεψη για την ώρα όπου πρόκειται να ξεκινήσουν αύριο το πρωί.

Αύριο, Τρίτη 20/02 στις 17:30 αναμένεται να γίνει η προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:00 θα βρεθούν οι αγρότες στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριό τους.

Μάλιστα, είπαν πως θα ήθελαν να διανυκτερεύσουν εκεί.

Στον κόσμο του ο Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δείχνει διατεθειμένη να δώσει κάτι παραπάνω στους αγρότες, επαναλαμβάνοντας τα περί εξάντλησης των δημοσιονομικών περιθωρίων.  Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, αναφερόμενος στις μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις,  τις χαρακτήρισε μέτρο πίεσης προς τις… Βρυξέλλες!

«Πολλές κοινωνικές ομάδες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, γιατί να μην έχουν και οι αγρότες το δικαίωμα να το κάνουν; Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σε συντονισμό με την αστυνομία και ζητώ από τους αγρότες οι οποίοι θα κατέβουν να είναι απολύτως, θα έλεγα, σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, για να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν λιγότερη αναταραχή. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, όπως το είδαμε στις Βρυξέλλες όπου ήμουν στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε και σημείωσε: «Πάντα η προϋπόθεση είναι πρώτον, να μη διαταράσσεται, στο μέτρο του εφικτού, η ομαλή κυκλοφορία της πόλης, δηλαδή όπου γίνεται, όπου αυτό είναι εφικτό, να μην κλείνουν τελείως δρόμοι και φυσικά να αποφεύγεται οποιαδήποτε βία, οποιαδήποτε ακρότητα.

Πρέπει να σας πω ότι μέχρι στιγμής είχα πάρα πολλές επαφές με αγρότες και θα σας έλεγα ότι οι κινητοποιήσεις, για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, ήταν σχετικά λελογισμένες και νομίζω ότι η διατάραξη των μεταφορών και της οικονομικής ζωής ήταν σχετικά περιορισμένη. Και το λέω αυτό γιατί; Διότι σε πολλά από τα αιτήματα των αγροτών η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί, αναγνωρίζοντας ότι είναι δικαιολογημένα», προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια κίνηση κλιμάκωσης αύριο (σ.σ. την Τρίτη) και μετά τα πράγματα θα μπουν στον ρυθμό τους, θα αρχίσει η περίοδος της σποράς»