Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από πολίτη τον οποίο προσπάθησε να βοηθήσει καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

5367790

Μνήμες από το αποτρόπαιο συμβάν του ξυλοδαρμού ενός διασώστη του ΕΚΑΒ τον περασμένο Μάιο στη Σαλαμίνα, ξύπνησε η δολοφονία του 42χρονου σε καφετέρια της Ραφήνας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, το ΕΚΑΒ είχε κληθεί για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, όταν ένας μεθυσμένος άνδρας επιτέθηκε στο πλήρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τον έναν διασώστη και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αττικό, όπου υπεβλήθη σε εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, το ΕΚΑΒ σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει όταν συνέβη το περιστατικό, σημείωνε πως “αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας”.

Ο ίδιος ο διασώστης, ανήρτησε την Τετάρτη τρεις φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο facebook, όπου μας δείχνει τα τραύματά του μιλά για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, τονίζοντας πως “κάτι πρεπει να γίνει, κάτι να αλλάξει, διότι μετά από λίγο καιρό όλα ξεχνιούνται”.

Σοκάρουν οι εικόνες του διασώστη του ΕΚΑΒ από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

«Έχω τρόμο, δεν μπορώ να κρατήσω τα παιδιά μου. Εγώ θα τα χαρακτήριζα όλα αυτά μια δολοφονική κίνηση χωρίς κίνητρο από τη μεριά του. Ζητάω την παραδειγματική τιμωρία».

«Ένιωσα το κεφάλι μου να το χτυπά στον τοίχο πολλαπλά. Με χτύπησε με μία δυνατή κλωτσιά, στην κοιλιακή χώρα. Αυτό μου έκοψε την αναπνοή, δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω. Πολλά γρονθοκοπήματα, μπουνιές, κλωτσιές».

Ένα βήμα πριν τον θάνατο

«Ο άλλος πάει για ποτό και δεν γυρνάει ποτέ στην οικογένεια του. Εγώ πήγα για βάρδια να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και από θαύμα ζούμε από θαύμα δεν έχω τις ανάλογες κακώσεις».

Ο Παναγίωτης Φούντας δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το καθήκον του, ωστόσο λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του.

«Μας χρέωσε με πολλαπλά κατάγματα με ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΟ με σπασμένα δόντια και αμέτρητο πόνο στην ψυχή. Δηλαδή ευτυχώς μετά τόσο ξύλο στο κεφάλι ευτυχώς δεν μας άφησε εγκεφαλικά νεκρούς».

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…