Άγρια κόντρα με Βασιλακόπουλο και Γιαννάκο: «Γ…. μου» – «Μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο»

«Κύριε Βασιλακόπουλε θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε» - «"Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν", έλεος, έλεος, έλεος».

My project 0

Η Ματίνα Παγώνη, πρ. ΕΙΝΑΠ, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρ. ΠΟΕΔΗΝ και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, τοποθετούνται για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Άγρια κόντρα ξέσπασε on air όταν η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη άρχισε να εξηγεί την κατάσταση με τους γιατρούς και τις πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος υπογράμμισε την απουσία 7.000 υγειονομικών λόγω αναστολής.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απάντησε στην ερώτηση σε υψηλούς τόνους:

«Καταρχήν δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός και να μην πιστεύεις στην επιστήμη. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να καλυφθούν. Και υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες (…)».

Αναλυτικά οι διάλογοι στον αέρα του OPEN

«7.000 συνάδελφοί μας είναι εκτός, δεν ισχύει κανένα μέτρο, πιστοποιητικά έχουν καταργηθεί και εμείς επιμένουμε στην αναστολή. Με πήραν χθες από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο μοναδικός, αγράμματος κατά τον κ. Βασιλακόπουλο γιατρός, ακτινολόγος, ακτινοδιαγνώστης είναι σε αναστολή» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος και συμπλήρωσε: «τα έκτακτα περιστατικά πηγαίνουν στην Καλαμάτα, μια ώρα απόσταση, για να διαγνωστούν και κινδυνεύει η ζωή τους. Ποιο είναι προτιμότερο; Να δουλεύει ο γιατρός ανεμβολίαστος ή να είναι σε αναστολή και να κινδυνεύουν οι ασθενείς;».

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε πως «ήδη έχουμε κάνει έκκληση να ξαναδεί την απόφαση που έχει πάρει και να κάνει μία νέα εισήγηση, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο το προσωπικό, είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Ο κ. Γιαννάκος επανήλθε σε υψηλούς τόνους λέγοντας πως απουσιάζουν 7.000 υγειονομικοί λόγω αναστολής και η κυρία Παγώνη είπε «αφήστε τον να κάνει σόου να τελειώνουμε».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος σημείωσε πως «δεν γίνεται να είσαι υγειονομικός και να μην πιστεύεις στην επιστήμη. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν ελλείψεις, πρέπει να καλυφθούν». Ο κ. Γιαννάκος είπε πως «δεν υπάρχουν μάσκες και επιχειρηματολογεί πάλι υπέρ της υποχρεωτικότητας;».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο «η λύση είναι να προκηρυχθούν θέσεις με νέο αίμα, νέους ανθρώπους». Τότε ο κ. Γιαννάκος τον διέκοψε και του είπε: «κύριε Βασιλακόπουλε θα γίνετε βουλευτής, μη στηρίζετε τόσο πολύ την κυβέρνηση, μην ανησυχείτε». «Κύριε Γιαννάκο, η γελοιότητα έχει και όριο, δεν θα γίνω βουλευτής γιατί δεν με ενδιαφέρει» απάντησε ο καθηγητής.

Έπειτα ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι οι 7.000 που είναι σε αναστολή πρέπει να επιστρέψουν στα νοσοκομεία και απάντησε όχι, εξηγώντας πως «πρέπει να πιστεύουν στην επιστήμη» και άρα να έχουν εμβολιαστεί. «Και για να απαντήσω στον κ. Γιαννάκο», συνέχισε ο καθηγητής, με τον κ. Γιαννάκο να σχολιάζει παράλληλα «κι όμως ο κ. Βασιλακόπουλος είναι στην επιτροπή του υπουργείου, να τον χαίρονται». Τότε, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ακούγεται να λέει «γ…. μου» και τον Μιχάλη Γιαννάκο να του απαντά «κύριε Βασιλακόπουλε μην εκτρέπεστε, δεν είμαστε στο πεζοδρόμιο».

«Εκφράζω την επιστημονική μου άποψη, δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να αρνείσαι να εμβολιαστείς και να λέμε ότι πιστεύεις στην ιατρική, δεν γίνεται, αυτή είναι η άποψή μου, ας διαφωνεί ο κ. Γιαννάκος όσο θέλει», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε: «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

«Ε τώρα με συγχωρείτε, έχετε τον κάφρο κάθε φορά στα κανάλια για να κάνει τηλεθέαση; Να μου λέει εμένα ο αγράμματος “τρεις λαλούν και δυο χορεύουν”, έλεος, έλεος, έλεος» είπε σε αυτό το σημείο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Κύριε Βασιλακόπουλε, εσείς είστε γραμματιζούμενος. Ακούστε με λίγο, πρέπει να είστε ευγενείς, να σέβεστε» απάντησε ο Μιχάλης Γιαννάκος. «Θα μου μιλήσετε για “αγράμματος” εσείς. Ο μόνος που ξέρει γράμματα στην Ελλάδα είστε εσείς. Δεν ντρέπεστε λίγο;» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε το βίντεο