Newsroom

Newsroom

Αγόρι σκόνταψε και κατέστρεψε πίνακα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ (βίντεο)

Ένα απίστευτο περιστατικό με «θύμα» έναν πίνακα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ συνέβη σε μουσείο στην Ταϊβάν. Ένα 12χρονο αγόρι σκόνταψε και στηρίχθηκε πάνω στον πίνακα με αποτέλεσμα να τον σκίσει.

agori pinakas

Ένα απίστευτο περιστατικό με «θύμα» έναν πίνακα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ συνέβη σε μουσείο στην Ταϊβάν. Ένα 12χρονο αγόρι σκόνταψε και στηρίχθηκε πάνω στον πίνακα με αποτέλεσμα να τον σκίσει.

Το 12χρονο αγόρι από την Ταϊβάν περπατούσε το Σαββατοκύριακο σε μία αίθουσα κατά τη διάρκεια έκθεσης, κρατώντας ένα αναψυκτικό, ωστόσο σκόνταψε και προκειμένου να μην πέσει, στηρίχθηκε με δύναμη πάνω σε μία ελαιογραφία του 17ου αιώνα του Ιταλού ζωγράφου Πάολο Πόρπορα.

Το ατύχημα του αγοριού στον πίνακα «Flowers» (Λουλούδια), είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο σκίσιμο στο κάτω μέρος της ελαιογραφίας, με τον Αντρέα Ρόσι, έναν εκ των επιμελητών της έκθεσης, να δηλώνει σοκαρισμένος .

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, το αφηρημένο αγόρι δεν θα κληθεί να πληρώσει για τη ζημιά, το κόστος της οποίας αναμένεται να αναλάβουν οι διοργανωτές της έκθεσης, καθώς και μία ασφαλιστική εταιρεία.

Άλλωστε, και ο διευθυντής της έκθεσης, Σαν Τσι Χσουάν, έσπευσε να δικαιολογήσει τον 12χρονο, ο οποίος ήταν «πολύ αγχωμένος» μετά από το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μετά από επισκευές 12 ωρών και αφού ζητήθηκε η συνδρομή ενός συντηρητή έργων τέχνης, η ζημιά αποκαταστάθηκε.

Πλέον, ο πίνακας κοσμεί και πάλι την έκθεση με τίτλο «Το πρόσωπο του Λεονάρντο, εικόνες μιας μεγαλοφυΐας».

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει επίσης πορτρέτα του Λεονάρντο, παρουσιάζει 55 έργα ζωγραφικής «τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους καλύτερους συλλέκτες τέχνης στον κόσμο», όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Ο ζωγράφος Πάολο Πόρπορα γεννήθηκε το 1617 στη Νάπολη, ενώ πέρασε μέρος της ζωής του και στη Ρώμη.

Δημιούργησε έργα σε μπαρόκ ύφος, με τους πίνακές του να απεικονίζουν συχνά φρούτα και λουλούδια.

Ο πίνακας «Flowers» απεικονίζει ηλιοτρόπια, τριαντάφυλλα, τουλίπες και γαρύφαλλα και, όπως αναφέρει ο Guardian, σχεδιάστηκε το 1660 και αποτελεί το μόνο ενυπόγραφο έργο του Πόρπορα. 

Δείτε το βίντεο: