Το «αγοράκι που ουρεί» ντυμένο τσολιαδάκι είναι ό,τι πιο άβολο θα δείτε την 25η Μαρτίου

Το διάσημο άγαλμα στις Βρυξέλλες θα ντυθεί Εύζωνας την 25η Μαρτίου με ευθύνη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο. Η εικόνα πάντως, είναι κάπως άβολη. 

manneken pis tsoliadaki

Γνωρίζαμε ότι οι εθνικές επέτειοι δίνουν χώρο σε επιχειρηματίες να ξεδιπλώσουν τις κιτς δυνατότητές τους στην προσπάθειά τους να ντύσουν με φουστανέλα διάφορα αντικείμενα.

Ωστόσο αυτό που σκέφτηκε η Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καταγράφοντας νέα ρεκόρ στην άβολη διαχείριση της ελληνικής παράδοσης.

Όπως γνωστοποίησε η Πρεσβεία μέσα από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «στις 25 Μαρτίου στις 11.00, το γνωστό άγαλμα των Βρυξελλών Manneken Pis θα ντυθεί με στολή εύζωνα για να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση».

«Η τελετή θα γίνει με την παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιου Καλαμβρέζου» όπως πληροφορούμαστε από την ανάρτηση.

Τα «λειτουργικά» θέματα που σχετίζονται με τη ροή του νερού θα λυθούν απ’ ό,τι φαίνεται με πρωτότυπο τρόπο: Με μια τρύπα στη φουστανέλα.

Το Manneken Pis («αγοράκι που ουρεί» στα ολλανδικά) βρίσκεται κοντά στην διάσημη πλατεία των Βρυξελλών, την Grande Place, και κοντά στο δημαρχείο της πόλης.

Το τι συμβολίζει δεν είναι ακριβώς γνωστό, καθώς υπάρχουν διάφοροι θρύλοι που αφορούσαν είτε παιδιά που οι γονείς τους τα έχασαν, αλλά τα βρήκαν οι χωρικοί της περιοχής, είτε αγόρια που λειτούργησαν ως κατάσκοποι υπέρ των κατοίκων της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το άγαλμα ύψους σχεδόν 60 εκατοστών έχει «ντυθεί» παλιότερα Δράκουλας, Ινδιάνος της Νότιας Αμερικής και ευγενής του 17ου αιώνα.

 

Πηγή: Η Αυγή