Αγωνιώδες μήνυμα από τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς: Να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες

Η μητέρα ενός ακόμη θύματος της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας, με μια συμβολική της πράξη προσπαθεί να διασώσει την ιστορική μνήμη αλλά και να διαδώσει την ανάγκη για ισότητα σε μια ζωή που «μας χωράει ολόκληρες» - Το μνημείο φτιάχτηκε από τη Βάλια Τσιριγώτη

γαρυφαλια2

Συγκινεί το πανελλήνιο για ακόμη μια φορά η ανάρτηση της μητέρας της Γαρυφαλλιάς που με ένα της μήνυμα στα social media προσπαθεί να κινητοποιήσει την κοινωνία, όσων αφορά το ζήτημα της έμφυλης βίας.

Η ανάρτηση που έκανε η Αλεξάνδρα Μάκου απεικονίζει ένα μικρό μνημείο που δημιούργησε η Βάλια Τσιριγώτη στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς.

Το συμβολικό μνημείο είναι φτιαγμένο από πέτρες στην παραλία. Όπως γράφει η Βάλια Τσιριγώτη, φτιάχτηκε «στο μέρος που δολοφονήθηκε» η Γαρυφαλλιά.

Η συγκινητική ανάρτηση της Αλεξάνδρας Μάκου αναφέρει:

«Οι ρίζες μας είναι οι τάφοι που μας συντρίβουν και μας ενώνουν. Φτιάξαμε με τα χέρια μας ένα μικρό μνημείο για τη Γαρυφαλλιά στο μέρος που δολοφονήθηκε. Το αφήσαμε να σβήσει από τη θάλασσα, ανάμεσα σε λέξεις και αφηγήσεις ντόπιων που συγκινητικά μας μίλησαν για το βάρος που κουβαλούν για όσα δεν πρόφτασαν. Το αφήσαμε να σβήσει με τις μέρες σιγά σιγά από τη θάλασσα, με την προσδοκία η ορατότητα των γυναικοκτονιών να γίνει κάτι περισσότερο από την υπενθύμιση του πόνου: να γίνει η σημαντική υπενθύμιση πως όλες αξίζουμε να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες.

Γαρυφαλλιά. Εμείς δε θα ξεχάσουμε»

γαρυφαλια

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο με το οποίο συνόδεψε τη φωτογραφία που απεικονίζει το μικρό μνημείο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς, η Βάλια Τσιριγώτη:

Φολέγανδρος: μικρό μνημείο για τη Γαρυφαλλιά.

Οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά τίτλοι ειδησιογραφικοί. Δεν είναι αριθμοί ή αρχικά της αλφαβήτου. Κάθε γυναικοκτονία μιλάει για όλες μας. Κάποιες μιλάνε και για τις γυναίκες που παραθέριζαν δίπλα μας. Μιλάνε για εκείνες που θυμόμαστε ακόμα και στα μέρη που θα έπρεπε να φτάνουμε για να μπορούμε να ξεχνάμε όσα μας πονάνε, δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στη βουή ενός κάποιου τουρισμού.
Κάθε γυναικοκτονία είναι η ιστορία μας. Είναι οι ρίζες μας. Είναι οι τάφοι που μας συντρίβουν και μας ενώνουν.
Φτιάξαμε με τα χέρια μας ένα μικρό μνημείο για τη Γαρυφαλλιά στο μέρος που δολοφονήθηκε. Το αφήσαμε να σβήσει από τη θάλασσα, ανάμεσα σε λέξεις και αφηγήσεις ντόπιων που συγκινητικά μας μίλησαν για το βάρος που κουβαλούν για όσα δεν πρόφτασαν.
Το αφήσαμε να σβήσει με τις μέρες σιγά σιγά από τη θάλασσα, με την προσδοκία η ορατότητα των γυναικοκτονιών να γίνει κάτι περισσότερο από την υπενθύμιση του πόνου: να γίνει η σημαντική υπενθύμιση πως όλες αξίζουμε να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες.
Γαρυφαλλιά. Εμείς δε θα ξεχάσουμε.
Ολόκληρη η ανάρτηση εδώ:

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής