Newsroom

Newsroom

Αγωνία για τον 33χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται στην Κρήτη

Κυκλωνικοί άνεμοι δυσκολεύουν τις έρευνες

dites1

Δεύτερο πλέον 24ώρο εξαφάνισης του 33χρονου ψαροντουφεκά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στην θάλασσια περιοχή των Καλών Λιμένων όπου και είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους δικούς του ανθρώπους που ζουν ένα θρίλερ με την ελπίδα ότι οι έρευνες των σωστικών συνεργείων θα έχουν αίσια κατάληξη.

Στο σημείο όπου βούτηξε για τελευταία φορά ο 33χρονος, έσπευσε η οικογένεια από την πρώτη στιγμή, περιμένοντας να ακούσει μία ευχάριστη είδηση.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, σύμφωνα με το neakriti.gr, οι έρευνες ξεκίνησαν μόνο από ξηράς. Η ένταση των ανέμων που χαρακτηρίζονται κυκλωνικοί, είναι 8-9 μποφόρ, κυκλωνικοί, γεγονός που καθιστά αν όχι απαγορευτική σίγουρα αρκετά δύσκολη και συνάμα επικίνδυνη την παρουσία σκαφών του λιμενικού αλλά και δυτών της ΕΜΑΚ, στην περιοχή.

Όπως έχει γίνει μάλιστα γνωστό από χθες, στην περιοχή σήμερα Παρασκευή θα βρεθεί, από την Αθήνα και κλιμάκιο της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ).

Κυκλωνικοί άνεμοι πνέουν στους Καλούς Λιμένες

Σύμφωνα με τον υπαξιωματικό υπηρεσίας Λ.Σ Καλών Λιμένων κ. Δημήτρη Περάκη: «Οι έρευνες από άντρες του λιμενικού με την συνδρομή και εθελοντών ξεκίνησαν στην περιοχή στις 6.20 το πρωί, ωστόσο ο καιρός δεν είναι «σύμμαχος», αφού πνέουν αρκετά θυελλώδεις άνεμοι. Επίσης από το Ηράκλειο θα φθάσει και ένα όχημα του λιμενικού. Όμως σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση είναι δύσκολη εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών αλλά και των κυκλωνικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι χθες πρώτη μέρα των ερευνών βρέθηκε να επιπλέει, 3 ναυτικά μίλια από τους Καλούς Λιμένες, ο καταδυτικός εξοπλισμός του αγνοούμενου, όπως η σημαδούρα , το εφεδρικό ψαροντούφεκο, τα βαρίδια και το ρολόι του.

Το χρονικό των ερευνών την πρώτη μέρα εξαφάνισης του 33χρονου

Όλα ξεκίνησαν προχθές το μεσημέρι. Ο 33χρονος ξεκίνησε από το Ηράκλειο κι έφτασε οδικώς στους Καλούς Λιμένες, για να κάνει ψαροντούφεκο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αγνοούμενος επρόκειτο να προβεί σε υποβρύχια αλιεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έμπειρο ψαροντουφεκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος εθεάθη τελευταία φορά από κάποιον περίπου στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης.  

Σύμφωνα με τον κ. Περάκη, περίπου στις 10 το βράδυ της Τετάρτης, οι οικείοι του, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ανησυχούν επειδή ο αγαπημένος τους άνθρωπος δεν είχε φανεί, ενημέρωσαν τις Αρχές.

Άμεσα σήμανε “συναγερμός” και μετά την απεγνωσμένη κλήση των συγγενών του 33χρονου ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τού ερασιτέχνη δύτη.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…