Newsroom

Newsroom

Αγώνας για δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω: «Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, δεν το παζαρεύουμε»

Αγανακτισμένοι οι γονείς των μαθητών του 9ου Δημοτικού στο Αιγάλεω, που το βρήκαν κλειστό καθώς είχε γίνει έξωση του σχολείου από το συγκεκριμένο κτίριο.

sxoleio 1

«Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω θα μείνει ανοιχτό στο κτίριο που στεγάζεται! Καμία συγχώνευση! Καμία μετεγκατάσταση! Σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας! Άμεση απαλλοτρίωση του κτιρίου!», ξεκαθαρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά την ομόφωνη απόφαση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/9, σύμφωνα με το 902.gr για την άμεση κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου όπου στεγάζεται το σχολείο καθώς και απόφαση για τη μη μεταστέγαση του 9ου δημοτικού πουθενά άλλου, χαρακτηρίζοντάς την «μια πρώτη μεγάλη νίκη που πρέπει να γίνει πράξη».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Πριν από ένα χρόνο τυχαία ενημερωθήκαμε ότι το σχολείο μας είναι σε διαδικασία έξωσης και εμείς οι γονείς ξεκινήσαμε τον αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών μας να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο τους.

Ένα χρόνο τώρα έχουμε προχωρήσει σε αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις – Παραστάσεις Διαμαρτυρίας- Κινητοποιήσεις (σε Δήμο – Πρωτοβάθμια – Περιφέρεια – Υπουργεία). Η στάση της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης είναι γνωστή σε όλους! Ο ένας τα έριχνε στον άλλον και κανείς δεν είχε ευθύνη. Όλοι αναγνώριζαν το “νόμιμο” δικαίωμα των ιδιοκτητών αλλά όχι το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα των 100 μαθητών-παιδιών μας στη μόρφωση.

Δεν το βάλαμε κάτω ούτε στιγμή. Ακόμα και όταν όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Ακόμα και όταν 3 μέρες πριν τον αγιασμό ήρθαν δικαστικοί επιμελητές, οι γονείς μείναμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να μη χαθεί το σχολείο, αποτρέποντας έτσι την έξωση. Επιβάλλοντας στην ουσία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας. Ακόμα και όταν μπήκε λουκέτο αφήνοντας τα παιδιά μας κυριολεκτικά στον δρόμο.

Δε δεχθήκαμε τα παιδιά μας να στριμωχτούν σαν ποντίκια στο 14ο Δημοτικό, δημιουργώντας και σε εκείνο το σχολείο πρόβλημα. Δε δεχθήκαμε λεπτό να υποχωρήσουμε, γιατί το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, δεν το παζαρεύουμε. Το δίκιο μας και οι ανάγκες των παιδιών μας, ήταν ο οδηγός μας. Και αυτό το δίκιο μας και ο αγώνας μας, ήταν που “έσπασε” τα λουκέτα και ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή σε αναδίπλωση.

Η ομόφωνη απόφαση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/9/2022, για την άμεση κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου όπου στεγάζεται το σχολείο καθώς και απόφαση για τη μη μεταστέγαση του 9ου δημοτικού σχολείου πουθενά άλλου είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη που πρέπει να γίνει πράξη.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς του σχολείου, γιατί μέχρι σήμερα σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο σε όλα τα δύσκολα. Ευχαριστούμε τα παιδιά μας, που δεν έχουν σταματήσει να φωνάζουν “θέλουμε το σχολείο μας πίσω” και μας δίνουν καθημερινά δύναμη, για να συνεχίσουμε!

Ευχαριστούμε όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης που από την πρώτη στιγμή μας στήριξαν με την αλληλεγγύη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και αυτούς που “έλειπαν” και εκ των υστέρων προσπαθούν να καρπωθούν οφέλη από τον πολύμηνο αγώνα μας, γιατί επιβεβαιώνουν ότι δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα κόντρα σε κάθε δυσκολία.

Δεν εφησυχάζουμε! Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια γνώριζαν και συντηρούσαν αυτή την κατάσταση, με αυτούς που άφησαν τα παιδιά μας εκτός σχολείου, όλους αυτούς που μας χλεύαζαν και μας έλεγαν να σταματήσουμε γιατί όλα είναι προδιαγεγραμμένα.

Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι και πιο ενωμένοι από ποτέ! Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω θα μείνει ανοιχτό στο κτίριο που στεγάζεται! Καμία συγχώνευση! Καμία μετεγκατάσταση! Σύγχρονο και ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας! Άμεση απαλλοτρίωση του κτιρίου!

Για τα παιδιά μας…».

Πηγή: 902.gr