Newsroom

Newsroom

Αγώνας δρόμου για το πετρέλαιο θέρμανσης – Δείτε τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οπότε και θα αρχίσει να πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

1740014 0

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οπότε και θα αρχίσει να πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή σε 0,23 ευρώ/λίτρο, σημαίνει ότι η λιανική τιμή του πετρελαίου με τα σημερινά δεδομένα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 0.80 με 0.85 ίσως και μέχρι 0.90 λεπτά το λίτρο.

Σε περίπτωση μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης σε 0,06-0,10 ευρώ το λίτρο, η λιανική τιμή του καυσίμου θα διαμορφωθεί στα επίπεδα 0,65 – 0,75 ευρώ το λίτρο.

Το 2014 για να πάρει κανείς το επίδομα θα έπρεπε να έχει εισόδημα 40.000 οικογενειακό εισόδημα ή 43.000 για μονογονεϊκές οικογένειες μιας και κάθε παιδί προσμετράτε προς 3000 ευρώ ή κάποιος που κατείχε 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και φυσικά ικανοποιούσε όλα τα υπόλοιπα κριτήρια.

Φέτος είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι χαμηλότερα, ωστόσο ακόμα επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι.

Στην περίπτωση αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, υπολογίζεται ότι θα χάσουν το επίδομα θέρμανσης τουλάχιστον 300.000 ,μέχρι πέρυσι, δικαιούχοι .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ζητά με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών: Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο (από 230 ευρώ που ήταν κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο) κτλ.

Βέβαια αυτό που αποτελεί σπαζοκεφαλιά για την κυβέρνηση είναι το μνημόνιο που αναφέρει περικοπή στο μισό του επιδόματος.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση ή θα πρέπει να κόψει όντως στο μισό το επίδομα ή να βρει ισοδύναμο ή να κάνει πιο αυστηρά τα κριτήρια.

Τα βασικά στοιχεία που θα σας ζητηθούν για το επίδομα θέρμανσης από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εάν είστε φυσικό πρόσωπο, είναι τα εξής:

-Ονοματεπώνυμο

-Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (στοιχεία για την κατοικία εάν είναι ενοικιαζόμενη ή ιδιόκτητη, πόσα τετραγωνικά είναι κτλ.)

-Αριθμός προστατευόμενων μελών

-Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού να είναι στο όνομα του δικαιούχου (δηλαδή αυτού που υποβάλλει την αίτηση)

-Στοιχεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος πρώτης κατοικίας (από λογαριασμό της ΔΕΗ). Από τον ίδιο λογαριασμό θα πρέπει να προκύπτει και η διεύθυνση όπου μένετε.

-Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο σταθερό και κινητό, email)

(φωτο αρχειο eurokinissi)

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…