Αγωγή Μπαλαούρα κατά των "Νέων" για συκοφαντικό δημοσίευμα

Αγωγή προς την εταιρία ALTER EGO, εκδότρια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», προς τον διευθυντή Γιώργο Μαντέλα και τον συντάκτη Βασίλη Κανέλλη κατέθεσε ο Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή πρωτοσέλιδο στις 22/3/2018, το οποίο έχει τη φωτογραφία του και φέρει τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΚΗ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ, Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού».

5bb3624c1dc524bd1d8b4567

Μετά την απάντηση που δόθηκε από τον κ. Μπαλαούρα και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο,τα ΝΕΑ επέμειναν και την επόμενη μέρα (23.3.2018) με τον τίτλο «Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και σχόλιο «Πολιτικός σάλος από την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ σχετικά με την φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».


Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ως να αντέγραφαν τη γνωστή ρήση ότι «οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό», αναφέρονταν σε «προφάσεις εν αμαρτίαις, συνειδητά ψεύδη ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας της κυβέρνησης που επιχείρησε να δικαιολογήσει τη φωτογραφική και άκρως προκλητική διάταξη για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Η εφημερίδα επέμενε δηλαδή στη συκοφάντηση του βουλευτή και αρκέστηκε μόνο στο φύλλο της 26.3.2018 να δημοσιεύσει μέρος της δήλωσής του, μην παραλείποντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει ως «θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα».

Με εξώδικα που απέστειλε στα ΝΕΑ και στους υπευθύνους του συκοφαντικού δημοσιεύματος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το άρθρο 37 του ν. 4356/2015 που υποχρεώνει την εφημερίδα να «ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση που γίνεται στην ίδια, ή αν δεν υπάρχει αυτή σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επιλήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με αυτό». 

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη 1

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»