Άγνωστοι έκαναν γυαλιά – καρφιά την Πολεοδομία Ιωαννίνων

Γυαλιά καρφιά έκαναν άγνωστοι την Πολεοδομία του Δήμου, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του παλιού δημαρχείου στον Κατσικά. Ο εκτεταμένος βανδαλισμός διαπιστώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στην δουλειά τους. Εκτεταμένες φθορές στην πρόσοψη του κτιρίου, σπασμένες τζαμαρίες και συνθήματα στους τοίχους, είναι αυτά που άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι. 

poleodomia katsika1

Σύμφωνα με πληροφορίες προ ημερών, άγνωστοι είχαν εισέλθει στους χώρους της Πολεοδομίας και εκτόξευσαν απειλές εναντίον των εργαζομένων με αφορμή την έξωση που επίκειται από κτίριο στην πόλη των Ιωαννίνων το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη.

Είναι άγνωστο βέβαια αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους ή πρόκειται για σύμπτωση.

Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια αυτή και καλεί τους αρμόδιους (;) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι όχι μόνο νομικά κατοχυρωμένη αλλά ισχύει και στην πράξη, δημόσια κτίρια και χώροι που ανήκουν στους πολίτες και εξυπηρετούν τους πολίτες να γίνονται στόχοι βανδαλιστών.

Είναι αδιανόητο υποστηρικτές αντιλήψεων για μια κοινωνία που έχει στο επίκεντρο το δημόσιο χαρακτήρα να βάλουν κατά δημόσιων χώρων και κτιρίων.

Καλούμε για μια ακόμη φορά όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Τους θεσμικούς φορείς της δημοκρατίας και την κοινωνία των πολιτών, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και όλοι μαζί να κατανοήσουμε ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν χτύπημα στην ίδια την Δημοκρατία και μάλιστα σε καιρούς πονηρούς».

Πηγή:epiruspost.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…