Newsroom

Newsroom

Άγνωστη ως σήμερα φυλή Ινδιάνων καταγράφηκε από drone στον Αμαζόνιο (εικόνες – video)

Μία φυλή που δεν είχε ως σήμερα καμία γνωστή επικοινωνία με τον έξω κόσμο εντόπισαν οι Αρχές της Βραζιλίας στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

5b7febf61dc5246b528b456b

Σε βίντεο από drone που εξέδωσε η Funai, ή αλλιώς National Indian Foundation, που αποτελεί την αρχή που εποπτεύει τους πληθυσμούς αυτοχθόνων στον Αμαζόνιο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μια νέα φυλή στα βάθη του Αμαζονίου.

Στα πλάνα φαίνεται μία ομάδα ατόμων να περπατά σε ένα ξέφωτο μέσα στην πυκνή βλάστηση, ενώ ένας άνδρας κρατά κάτι σαν πάσσαλο ή κοντάρι.

Κανένα από τα μέλη της φυλής δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του drone, καθώς πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τα δέντρα.


Σε φωτογραφίες που επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνονται κανό της φυλής, φτιαγμένα από κορμούς φοινικόδεντρων, αλλά και ένα τσεκούρι από πέτρα με ξύλινη λαβή.



Η Funai ιδρύθηκε το 1910 από τον Βραζιλιάνο εξερευνητή Candido Rondon, με βασική του φιλοσοφία σχτεικά με το ζήτημα των φυλών το «Πέθανε αν χρειαστεί, αλλά μην σκοτώσεις ποτέ».

Στην περιοχή πλησίον του ποταμού Τζαβάρι ζουν οκτώ φυλές ιθαγενών που έχουν κάποια επαφή με τον κόσμο και ακόμη 11 που είναι απολύτως απομονωμένες.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αυτές οι φυλές της Αμαζονίας είναι οι παράνομες ομάδες κυνηγών και υλοτόμων που απειλούν τις περιοχές όπου ζουν οι Ινδιάνοι.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…