Άγνωστη λέξη για το State Department η «αυτοάμυνα» όταν πρόκειται για Παλαιστίνιους (video)

Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ... δυσκολεύτηκε να καταδικάσει και τις δολοφονίες παιδιών

AP21130770462035

Σε δύσκολη θέση ήρθε ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price, όταν σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κλήθηκε να απαντήσει σε αυτονόητες δημοσιογραφικές ερωτήσεις μετά την έκρηξη επιθέσεων που έχει εξαπολύσει το κράτος του Ισραήλ για μία ακόμη φορά κατά των Παλαιστινίων.

Ο κ. Price ερωτήθηκε αρχικά για το αν οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της αυτοάμυνας στους Παλαιστίνιους ή μόνο στους Ισραηλινούς.

Ο εκπρόσωπος του State Department αρνήθηκε να μπει στην ουσία των όσων συμβαίνουν στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες και είπε ότι μπορεί να μιλήσει αποκλειστικά για την επίθεση με ρουκέτες που εξαπολύθηκε χθες κατά του Ισραήλ ως απάντηση στις παραβιάσεις και τις επιθέσεις που είχε κάνει σε Παλαιστίνιους. «Γενικότερα μιλώντας, η αυτοάμυνα είναι κάτι που υποστηρίζουμε για το Ισραήλ και για κάθε άλλη χώρα. Η αυτοάμυνα συχνά δικαιολογεί τη χρήση βίας» δήλωσε. 

Σε επόμενη ερώτηση για την αυτοάμυνα των Παλαιστινίων απάντησε και πάλι ότι «γενικότερα πιστεύουμε ότι ισχύει για κάθε κράτος»

Ο δημοσιoγράφος πάντως επανήλθε, λαμβάνοντας αφορμή από την τελευταία φράση του κ. Price και ζητώντας του να εξηγήσει αν η αναφορά του στο δικαίωμα της αυτοάμυνας για «κάθε κράτος» συμπεριλαμβάνει την Παλαιστίνη και αν αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει την κρατική οντότητα της Παλαιστίνης.

«Μιλούσα γενικότερα, όχι σχετικά με το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους. Δεν είμαι σε θέση να συζητήσω τη νομική βάση από εδώ. Το μήνυμά μας είναι η αποκλιμάκωση.

Δυσκολία όμως υπήρξε και στο να καταδικάσει τις επιθέσεις Ισραηλινών που οδήγησαν στον θάνατο παιδιών Παλαιστινίων. «Πριν λίγο σκοτώθηκαν 13 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και παιδιά. Το καταδικάζετε; Καταδικάζετε τον θάνατο των παιδιών;», ρώτησε άλλος δημοσιογράφος.  

«Αυτές οι αναφορές μόλις δημοσιεύτηκαν και απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί και γι’ αυτό είμαι πολύ διστακτικός να σχολιάσω αναφορές που μόλις δημοσιεύτηκαν. Προφανώς οι θάνατοι αμάχων, Ισραηλινών ή Παλαιστινίων, είναι κάτι που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη». 

 

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός