Άγνωστες μίζες από εξοπλιστικά αποκαλύπτει ο Αντ. Κάντας;

«Όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν»,…

akis kantas

«Όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν», την περίοδο 1996-2002 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, υπόσχεται να πει στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας.

Ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης υποστήριξε λίγο πριν την έναρξη της απολογίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ότι τα χρήματα αυτά ήδη επιχειρείται να επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο, μαζί με «άγνωστα επιπλέον ποσά του εντολέα του».

Η παραδοχή αυτή πάντως ανοίγει ήδη ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, καθώς αν ο Κάντας επιλέξει να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις, αν δηλαδή  – αναπόφευκτα- πει ότι πρόκειται για μίζες, τότε είναι αντιληπτό ότι θα ξεσπάσει πολιτική και ποινική θύελλα.

Πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν πως πιθανόν ο κ. Κάντας θα μιλήσει για τουλάχιστον 10 άγνωστες στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε και 5-6 αντιπροσώπους εταιρειών οι οποίοι του διοχέτευσαν μαύρο χρήμα. Οι αποκαλύψεις αυτές βέβαια , αν γίνουν τελικά, είναι πιθανόν  να ανοίξουν ένα τεράστιο κύκλο νέων ερευνών αφού είναι προφανές ότι δεν μπορεί να δωροδοκήθηκε (αν δωροδοκήθηκε) με αυτά τα ποσά το τρίτο στην ιεραρχία πρόσωπο στο ΥΠΕΘΑ και να μην διακινήθηκαν υπερπολλαπλάσια χρήματα στα ανώτερα κλιμάκια.

Αυτό όμως δημιουργεί τεράστιες σκιές, τόσο για τον ανώτερο ιεραρχικά διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο όσο και τους δυο υπουργούς Τσοχατζόπουλο – Παπαντωνίου. Η κατηγορία σε βάρος του Αντ. Κάντα αφορά μέχρι στιγμής τα υποβρύχια, αλλά πιθανόν ο κατηγορούμενος να μιλήσει – κυρίως- για άγνωστα μέχρι τώρα στην ανάκριση εξοπλιστικά προγράμματα.

 

πηγή: www.capital.gr

Μητροπολίτης έβαλε λουκέτο σε πανέμορφο εκκλησάκι επειδή το ζωγράφισε ο Μυταράς – «Τερατούργημα» (video)

A8600328 B7CF 4FF0 85EA F069D4EF6790

Μητροπολίτης έβαλε λουκέτο σε πανέμορφο εκκλησάκι επειδή το ζωγράφισε ο Μυταράς – «Τερατούργημα» (video)

Για ακόμα μια φορά η εκκλησία απέδειξε την προοδευτικότητα της βάζοντας λουκέτο σε εκκλησάκι επειδή…

Θεσσαλονίκη: 39χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονο μέσα σε δημόσιες τουαλέτες

EK PERIPOLIKO

Θεσσαλονίκη: 39χρονος έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονο μέσα σε δημόσιες τουαλέτες

Ο άντρας συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος…