Newsroom

Newsroom

Αγνοείται αεροσκάφος Τσέσνα με δύο επιβαίνοντες

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Τσέσνα με δύο επιβαίνοντες που έκανε την πτήση Καλάβρυτα-Μέγαρα αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής.

5803c03e1dc52419398b46e1

Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου έγινε πάνω από την Πελοπόννησο, όπου στρέφονται οι έρευνες. Το αεροσκάφος είναι δηλωμένο σε αερολέσχη και όταν χάθηκε το σήμα του, επέστρεφε από τα Καλάβρυτα. Στις 17:15 ήταν η τελευταία του επαφή με το κέντρο ελέγχου Ανδραβίδας.

Ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι. κι ένα C-130 έχουν ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στις έρευνες παίρνει μέρος και το λιμενικό με ένα πλωτό που ανήκει στο σώμα αλλά και ένα ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επιβαίνει στέλεχος του λιμενικού. Οι έρευνες του λιμενικού επικεντρώνονται στην ακτογραμμή του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων για πιθανό εντοπισμό του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο. Ταυτόχρονα ρωτούν τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.

Ωστόσο, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV