Άγκυρα: Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για ακύρωση των εκλογών

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε την Τετάρτη οριστικά το αίτημα που είχε υποβάλει η τουρκική αντιπολίτευση για…

erntogan3

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) απέρριψε την Τετάρτη οριστικά το αίτημα που είχε υποβάλει η τουρκική αντιπολίτευση για την ακύρωση, λόγω παρατυπιών, των δημοτικών εκλογών στην Άγκυρα, τις οποίες κέρδισε οριακά ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη την προηγούμενη Παρασκευή το τοπικό παράρτημα του YSK στην Άγκυρα είχε απορρίψει το αίτημα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) να γίνει ανακαταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα.

Ο υποψήφιος του CHP Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος ηττήθηκε από τον απερχόμενο δήμαρχο Μελίχ Γκιοκτσέκ, επιβεβαίωσε αμέσως ότι το κόμμα του θα χρησιμοποιήσει «όλα τα δυνατά νομικά μέσα» για να προσβάλει αυτή την απόφαση, περιλαμβανομένης της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Παρ’ όλα αυτά ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει την Τρίτη ότι η απόφαση του YSK θα είναι οριστική.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε το κυνήγι και της παραμικρής ψήφου», δήλωσε ο κ. Γιαβάς στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοτικές εκλογές της 30ής Μαρτίου στην Άγκυρα ήταν «οι πιο αμφίρροπες στην ιστορία της χώρας».

Σύμβουλος του CHP δήλωσε: «Μετά από όσα ακούσαμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το Συνταγματικό Δικαστήριο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η τελευταία και μοναδική επιλογή».

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, όμως ανεπίσημα στοιχεία που έχουν μεταδώσει τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζουν το AKP να έχει κερδίσει σε εθνικό επίπεδο το 45% και το CHP το 28%.

Στην Άγκυρα ο κ. Γιαβάς συγκέντρωσε το 43,8% των ψήφων, έναντι 44,6% του κ. Γκιοκτσέκ.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…