Aγκαλιά με έναν κατηγορούμενο στην κυβέρνηση ΝΔ

Τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα που θα έπρεπε να αποφεύγει η ΝΔ, οι υπουργοί, τα στελέχη και η κυβέρνησή της είναι ο Κ. Φρουζής: είναι κατηγορούμενος σε μια μεγάλη και δυσώδη υπόθεση που την εμπλέκει…

EK Frouzis 1

Ειδικά ένα κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση  έχει κάθε λόγο – αν όχι υποχρέωση – να κρατάει αποστάσεις. Αν μη τι άλλο, ο Φρουζής θα πρέπει να απολογηθεί για το χρηματισμό γιατρών από την εταιρία- ενδεχομένως και τον ίδιο προσωπικά, αφού η ΝΔ δέχεται ότι σκάνδαλο Νοβάρτις σε ό,τι αφορά την εξαγορά γιατρών υπάρχει.

Εφόσον υπάρχει τι δουλειά έχει μαζί του; Ο, εκ των πραγμάτων, πρωταγωνιστής του σκανδάλου – από κάθε πλευρά του – έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση λογαριασμών.

Κατά την κοινή λογική είναι ο άνθρωπος που αποφάσιζε τις μίζες της εταιρίας του, αν δεν τις παρέδιδε κι κόλας προσωπικά ο ίδιος. Είτε μιλάμε για πολιτικούς, είτε για γιατρούς. Και φυσικά είναι ο τελευταίος που θα το παραδεχθεί, αφού έτσι αυτοκαταδικάζεται.

Ένα κόμμα που σέβεται τον εαυτό του και τη Δικαιοσύνη θα έμενε μακριά του, όσο ερευνάται το σκάνδαλο. Αλλά όχι η ΝΔ. Και από πίσω της – ως συνήθως – το ΚΙΝΑΛ, που κρατάει ως εκπρόσωπό του κάποιον που παραπέμπεται από τη Δικαιοσύνη…   για χρηματισμό

Η ΝΔ και η κυβέρνησή της δεν κρατούν κανένα πρόσχημα. Αγκαλιάζουν επιδεικτικά τον κατηγορούμενο Φρουζή. Τον προστατεύουν και του διαθέτουν τον μιντιακό εξοπλισμό τους.

Είναι μια υπόθεση με αμοιβαίο όφελος προφανώς. Σε στυλ «δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις, υποφέρω κι υποφέρεις», που έλεγε στον Βέγγο ο Χατζηχρήστος- όταν τους έκανε τσακωτούς η αστυνομία στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου». 

Στην Προανακριτική ο Φρουζής απαγγέλλει το ίδιο σενάριο -με τα ίδια λόγια -που ήδη έχουν απαγγείλει κάποιοι από τους αναφερθέντες στο σκάνδαλο. Ουσιαστικά τον αξιοποιούν για να επικυρώσει τα λεγόμενά τους- άγνωστο με ποιο κύρος και ποια αξιοπιστία.

Αυτός επαυξάνει. Λέει ότι δεν λάδωσε κανέναν, δείχνει ότι αν είχε με κάποιους σχέσεις ήταν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ωφέλησαν, ενώ επί ΝΔ έχασε -μας τα είπαν κι άλλοι- αλλά αναδεικνύει και ότι γνωρίζει από παλιά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον στήριζε.

Στην ουσία τους εξευτελίζει. Του λεει ότι τον … <απογοήτευσε> η Τουλουπάκη και το καταπίνουν. Τον Λοβέρδο να δείς .. Και αποφαίνεται ενώπιον τους οτι κατά τη γνώμη του < δεν υπάρχει κανέναν σκάνδαλο> – ούτε με γιατρούς. Ας τολμούσαν να του φέρουν αντίρρηση.

Οπως όσοι προσπαθούν να ξεφύγουν, αντιφάσκει. Από τη μια λέει οτι η εισαγγελέας έπρεπε να <φιλτράρει> τις καταθέσεις για τους δέκα πολιτικούς – αρα δέχεται οτι υπάρχουν καταθέσεις- από το την άλλη λεει οτι του ζητούσε να τους κατονομάσει- δηλαδή επιχειρούσε να φιλτράρει όσα κατατέθηκαν..

Παίζει το παιχνίδι του, ξέροντας ότι και να φύγει από τη μέση ο χρηματισμός πολιτικών, πρέπει να απολογηθεί για χρηματισμό γιατρών και χρειάζεται συμμαχίες. Βάστα με να σε βαστώ.

Η σχέση ΝΔ – Φρουζή εξελίσσεται ως μια σχέση εκατέρωθεν φαυλότητας με παρελθόν, παρόν και αμοιβαία προσπάθεια για το μέλλον. Αλλά δεν είναι η μοναδική περίπτωση με τέτοια χαρακτηριστικά.

Σχέσεις φαυλότητας υποκρύπτονται στην υπόθεση που ανέδειξαν οι Financial Times και διέσυραν διεθνώς τη χώρα – την οποία κατά τα λοιπά ο Μητσοτάκης «επανασυστήνει  στον κόσμο», κατά τον εκπρόσωπό του. 

Με νομοθετική παρέμβαση διευκολύνονται 1300 πρόσωπα – κάποια φωτογραφικά προφανώς- που βρίσκονται υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Είναι ξέπλυμα  χρήματος και η κουκούλωσή του βάζει τη χώρα σε μια ιδιότυπη μαύρη λίστα διεθνώς. 

Οι λεπτομέρειες είναι γνωστές και η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να το παρουσιάσει περίπου σαν… αποκατάσταση δικαιωμάτων υπήρξε τουλάχιστον ατυχής.

Διατεταγμένη φαυλότητα δείχνει και η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, που προσφέρει «ασυλία» σε τραπεζικά στελέχη και διοικήσεις τραπεζών για «θαλασσοδάνεια». Και όπως το έχουν ξανακάνει ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ: τον Απρίλιο του 2013 απάλλαξαν από ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και τα πολιτικά κόμματα.

Όπως ακριβώς είχαν ζητήσει και κάποιοι μιντιάρχες να μην υποβάλουν πόθεν έσχες και κανείς να μην ξέρει σε ποια ΜΜΕ μετέχουν. Πες το κι έγινε.

Τι άλλο από φαυλότητα διαρκείας είναι αυτό που κάνει με το κράτος η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της εγκατάστασης της;  Εκδιώχθηκαν, ακόμη  και νεοτοποθετηθέντες, ή επιτυχημένοι, δημόσιοι λειτουργοί για να μπουν στη θέση τους ημέτεροι. Αλλάξαν οι προϋποθέσεις προσόντων για βολέψουν υπουργοί τους δικούς τους που δεν τα είχαν.

Από το κόμμα που έλεγε ότι θα καταργήσει -ή θα περιορίσει δραστικά- τους μετακλητούς, οργανώθηκε επέλαση μετακλητών, με αύξηση της μισθοδοσίας τους μάλιστα.  Ήταν η μόνη υπόσχεση για «καλές δουλειές» που τηρήθηκε.

Στα υπόλοιπα ο πρωθυπουργός διέψευσε και τον εαυτό του. Π.χ. η  διαβεβαίωση ότι δεν προσλαμβάνονται συγγενείς κυβερνητικών παραγόντων δεν ίσχυσε στη πρόσληψη δικών του συγγενών.

Πράξη φαυλότητας ήταν η αλλαγή του νόμου, παρά την αντίθετη πρωθυπουργική δέσμευση, για να  καταστεί εφικτή η πρόσληψη ενός άσχετου ιδιώτη στην ηγεσία της ΕΥΠ.  

Οι υποψιασμένοι φοβούνται ότι κάποια σχέση υπάρχει με την τροπολογία που επιτρέπει τη χρήση αποδεικτικού υλικού που αποκτήθηκε παρανόμως-  για θέματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Διαφθοράς.  

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Οι «καλές πρακτικές» του «επιτελικού κράτους» – που εξαντλήθηκε στον υπερπληθυσμό του Μεγάρου Μαξίμου- μετέτρεψαν την πολυδιαφημισμένη «κανονικότητα» σε αλλεπάλληλες πράξεις φαυλότητας -που εξαχρειώνουν την έννοια της  διακυβέρνησης κατά τομέα.

Ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει φαυλότητα και μέσα στη φαυλότητα: όλες οι συναφείς πράξεις ελέγχονται από ένα μόνο κέντρο και αυτό από έναν μόνο άνθρωπο.

ΥΓ: Το επιχείρημα ότι «το ίδιο κάνουν όλες οι κυβερνήσεις» δεν έχει αξία. Η σημερινή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε… προετοιμασία. Ειδικά οι Συριζαίοι ήταν ερασιτέχνες.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…