Άγιοι Ανάργυροι: «Μονταζιέρα» με το οπτικοακουστικό υλικό της γυναικοκτονίας; (video)

"Πετσοκομμένο" και με κενά το υλικό που έλαβε η ανακρίτρια - Η έμμεση παραδοχή αστυνομικού ότι το υλικό παραδόθηκε από τους ίδιους τους υπόπτους

Άγιοι Ανάργυροι 2

Κατεπείγουσα εντολή για κατάσχεση όλου του οπτικοακουστικού υλικού από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και από παρακείμενα κτίρια για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έδωσε η ανακρίτρια της υπόθεσης, μετά από αίτημα της οικογένειας του θύματος, που καταγγέλλει ότι το υλικό που δόθηκε από την αστυνομία είναι “πετσοκομμένο” και με κενά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δικηγόρος της οικογένειας, Ελένη Τζούλη, το υλικό που δόθηκε από την ΕΛΑΣ ήταν “πέντε βίντεο τα οποία δεν άνοιγαν καν στο δικό μου στικάκι, το οποίο ζήτησα και έλαβα από την ανακρίτρια, ήταν μπλοκαρισμένο το υλικό, δεν μπορούσε να ανοιχτεί. Με μεγάλο κόπο και με τεχνικούς δικούς της η ανακρίτρια μπόρεσε και το άνοιξε, για να δει τι; Πέντε ίδια βίντεο κομμένα στο κρίσιμο σημείο”. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε, η ανακρίτρια έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα για κατάσχεση όλου του οπτικοακουστικού υλικού.

Η δικηγόρος τόνισε ακόμα ότι την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια της Κυριακής Γρίβα υπέβαλε μέσω της ίδιας υπόμνημα στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. “Πέραν του υπομνήματος, στην προφορική συζήτηση με τον αξιωματικό που είναι επικεφαλής της διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, του έκανα μια απλή ερώτηση, που και εγγράφως υποβάλλεται ενώπιόν του: πότε χρονικά κατασχέσατε το οπτικοακουστικό υλικό, εάν το κατασχέσατε, ή αν σας παραδόθηκε από τους υπόπτους. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί εγώ να είμαι ύποπτη για ένα αδίκημα, να έχω υλικό που με ενοχοποιεί και να σας το παραδώσω εγώ. Η ερώτησή μου ήταν απλή. Ποια ήταν η απάντηση; ‘Δεν σας απαντάω. Αν σας απαντήσω θα γίνει άλλος χαμός, μεγαλύτερος από αυτόν που έχει γίνει ήδη’. Αυτή ήταν η απάντηση”, αποκάλυψε.

Κατά την ίδια, η απάντηση αυτή αποτελεί έμμεση παραδοχή ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία. “Σήμερα θα αιτηθούμε με εισαγγελική παραγγελία αντίγραφο της πειθαρχικής δικογραφίας των αστυνομικών που εξελίσσεται στη ΓΑΔΑ. Χθες έμαθα ότι ένας από αυτούς με αναρρωτική είναι στο χωριό του και θα υπομνηματίσει”, πρόσθεσε.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…