Άγιοι Ανάργυροι: Γιατί οι φυλακές Κορυδαλλού αρνήθηκαν να παραλάβουν τον γυναικοκτόνο

Από το Αττικόν στον Κορυδαλλό, ξανά στο Αττικόν και από εκεί στο Τζάνειο

08 74ij7q4262

Στο Τζάνειο μεταφέρθηκε τελικά ο 39χρονος γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων χθες το βράδυ, από το Αττικόν όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, καθώς η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού ματαιώθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, παρότι η μεταφορά του προς τις φυλακές Κορυδαλλού ξεκίνησε κανονικά, με ασθενοφόρο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η διοίκηση του Ψυχιατρείου αρνήθηκε να τον παραλάβει, με αποτέλεσμα να παραμείνει για δύο ώρες μέσα στο ασθενοφόρο. Στη συνέχεια επέστρεψε στο Αττικόν, όμως εν συνεχεία και μετά από συνεννοήσεις κατέληξε στο Τζάνειο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Γιατί όμως αρνήθηκαν να τον παραλάβουν οι φυλακές Κορυδαλλού; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, αρχικά υπήρχε ο φόβος ότι πιθανόν να επιχειρούσε να αυτοκτονήσει εκ νέου, ενώ επιπλέον στον χώρο του ψυχιατρείου υπήρχαν και άλλοι κρατούμενοι και υπήρχαν ανησυχίες για κίνδυνο επεισοδίων.

Εν τω μεταξύ, το Mega έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεωντου γυναικοκτόνου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, βρέθηκε στο αίμα του ποσότητα αλκοόλ 1,10 g/l έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων όταν διέπραξε τη δολοφονία, με ανώτατο όριο τα 0,80 g/l.

Όσον αφορά στις τοξικολογικές εξετάσεις, βρέθηκαν βενζοδιαζεπίνες, μία ουσία που ανήκει στην κατηγορία των αγχωλυτικών φαρμάκων. Το όριο είναι 200ml/λίτρο και βρέθηκε 2857,1ml/λίτρο.