Άγιοι Ανάργυροι: Αποσωληνώθηκε ο γυναικοκτόνος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Ποιες οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του 39χρονου

39χρο

Ξέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του ο 39χρονος γυναικοκτόνος των Αγίων Αναργύρων, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πριν από μερικές ημέρες μέσα από το φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε και μέσω του ANT1 ο δολοφόνος της Κυριακής παρουσιάζει αρκετή βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του, καθώς έχει αποκτήσει επαφή με το περιβάλλον με τους γιατρούς να λένε ότι δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο ενώ αναμένεται να μεταφερθεί σε δωμάτιο, βγαίνοντας από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν.

Παραδοχή Χρυσοχοϊδη για την γυναικοκτονία: «Η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις»

Για την ανάγκη ανασυγκρότησης της αστυνομίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών στον απόηχο των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας,  μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Σαν να μην έχει συμβεί η γυναικοκτονία και σαν μην υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ο Χρυσοχοΐδης… καμάρωσε οτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος (σ.σ εμπνευσμένος από την ομώνυμη ταινια «Το Κρησφύγετο», με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον) , θα εξασφαλίζει σε κάθε περιοχή ένα safe house για να μπορεί να οδηγείται η γυναίκα για όσο χρειαστεί, και τα οποία θα δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα.

Υ.Γ Πάλι καλά που δεν είπε ότι για τα κουμπιά πανικού θα τα βγάζει  σε 3 χρώματα, για να διαλέξει κάθε γυναίκα αυτό που της ταιριάζει καλύτερα, δείχνοντας πως ενδιαφερόμαστε για εκείνες.

Ο ίδιος προσπάθησε με άλλο αφήγημα να δικαιολογήσει την ανικανότητα και την αδιαφορία της αστυνομίας που οδήγησαν σε μία γυναικοκτονία, στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων ανέφερε προκλητικά ότι «το πρόβλημα είναι ότι κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στα οποία παρεμβαίνουμε. Οι γυναίκες με την ενθάρρυνση που δέχονται μιλάνε πια» επισήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παραδέχτηκε ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Πρέπει ο αστυνομικός να πει «κάθισε εδώ». Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις».

Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση από πλευράς αστυνομίας του περιστατικού στους Αγ. Αναργύρους παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αστοχίες «αλλά υπήρξαν 12.500 περιστατικά το 2023 και η αστυνομία έσωσε 13.000 γυναίκες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για ριζική ανασυγκρότηση, και επανίδρυση της αστυνομίας, την ώρα που δημοσίευμα του Ieidiseis, αναφέρει ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής με 2.500 αστυνομικούς, επτά μήνες μετά μόλις 15 άτομα έχουν γυρίσει στην Άμεση Δράση. Το μόνο που ενισχύθηκε με προσωπικό ήταν το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας, το οποίο επίσης ήταν υποστελεχωμένο.

Οι ειδήσεις σήμερα:

Αντώνης Κανάκης: Ανακοίνωσε το τέλος του Ράδιο Αρβύλα

Κόλαφος για την κυβέρνηση η νέα δημοσκόπηση: Οι μισοί πολίτες δηλώνουν ότι στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν την διαμαρτυρία τους

Σάλος με τις δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ Βίκυς Φλέσσα για τα Τέμπη (video)

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη για τα «σκουπίδια» και τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ (video)