Newsroom

Newsroom

Αγιασμός με απεργίες

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν σήμερα τα σχολεία, τα οποία ωστόσο ξανακλείνουν από την επόμενη Δευτέρα με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων…

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν σήμερα τα σχολεία, τα οποία ωστόσο ξανακλείνουν από την επόμενη Δευτέρα με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από καθηγητές και δασκάλους, ακόμη και στα ιδιωτικά σχολεία.

Καλή σχολική, «με ανοικτά σχολεία, τους δασκάλους στη θέση τους και τα βιβλία στα θρανία» ευχήθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με μήνυμά του στο twitter.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές στο Λύκειο. Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) κήρυξαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

Για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους