Αγία Σοφία: Πού το πάει η κυβέρνηση και τι δεν μας είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός

Κι όμως στην υπόθεση της ισλαμοποίησης της Αγίας Σοφίας  από την Τουρκία, υπάρχει θέμα… Μητσοτάκη. Για δυο λόγους: έναν προφανή και έναν  προς διερεύνηση.

mitsotakis 3 1

Τον προφανή λόγο τον ζούμε από την ώρα που ο Ερντογάν έκανε αυτό που πολλοί στην Αθήνα προφήτευαν ότι δεν θα τολμούσε: είναι το κυβερνητικό  αλαλούμ.

 Το πρώτο κρίσιμο -για τη δημιουργία εντυπώσεων- 24ωρο ο Πρωθυπουργός αντί να ασχοληθεί επειγόντως και αποκλειστικά με αυτό το θέμα και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό– τα «διαγγέλματα’ δεν είναι μόνο για τον κορονοϊό για να παίρνει εύκολους πόντους- έκανε τα εξής αλλότρια:

 Πήγε στην Ήπειρο για να εγκαινιάσει το ανασκευασμένο Γεφύρι της Πλάκας  στο πλαίσιο «το είπαμε το κάναμε»- με τη διαφορά ότι αυτός που το είπε, και το έκανε το συγκεκριμένο έργο είναι ο Τσίπρας.

Μετά πήγε στην Κέρκυρα για να εγκαινιάσει ένα ξενοδοχείο, που όπως λένε οι κάτοικοι -που τον υποδέχθηκαν με την δέουσα θερμότητα– αλλάζει τα φώτα σε μια περιοχή ιδιαίτερου κάλλους. Πάντως ο Άδωνις με τη Μαρέβα δημοσίευσαν ωραίες φωτογραφίες.

Έριξε στο βάρος του στην οργάνωση μιας σύσκεψης για τον κορονοϊό – γνωστό πεδίο επικοινωνιακής δόξης για τον ίδιο.

Εκ παραλλήλου έκανε και μια -ήπια- δήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χωρίς να αναφέρεται προσωπικά στον Ερντογάν και χωρίς να ζητάει κυρώσεις.  Ξεπέτα. Ή από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Αφού τα τακτοποίησε όλα αυτά ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παίρνει τηλέφωνα δεξιά κι αριστερά για να πετύχει την καταδίκη της Τουρκίας.  Αν δεν του προκύψουν τίποτε νέα εγκαίνια.

Ταυτόχρονα η κυβέρνησή του έδωσε συνέχεια ως επικοινωνιακή της προτεραιότητα την εστίαση  στον… Παππά και τα φιλικά της ΜΜΕ άρχισαν τα περσινά ξινά σταφύλια: ο Τσίπρας ετοιμαζόταν να καταλύσει την αστική Δημοκρατία και να εγκαταστήσει ολοκληρωτικό καθεστώς.

Για να επιβεβαιωθεί ο Άδωνις που τους έχει καταλάβει από νωρίς: «Αυτοί  είναι κομμουνιστές».

Αλλού ο παππάς, αλλού τα ράσα

Στην πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το θέμα που δημιουργεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι αλλού ο παππάς, αλλού τα ράσα. 

Ο Δένδιας μετά το αρχικό «τουιτάκι» του αποφάνθηκε ότι θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά διεθνές–  άρα τι καθόμαστε και το ξενυχτάμε. Θα το λύσουν κάποιοι διεθνώς και θα μας ενημερώσουν.

Το επιβεβαίωσε και ο Βαρβιτσιώτης με τη γνωστή σοφία του: «Η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα».

Ο Άδωνις όμως που είναι πιο γάτος, είπε ότι είναι και παραείναι και  ελληνοτουρκικό, αλλά για το δέον γενέσθαι μη τον ρωτάτε, δεν έχει λύση.

Έχει όμως ο Βορίδης που λέει να ξηλώσουμε ό,τι θυμίζει Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη.  Ήτοι να κάνουμε αυτό που θέλει ο Ερντογάν, που ως γνωστόν δεν είναι και τόσο φαν του Ατατούρκ, όπως είναι ας πούμε ο ημέτερος Κυριάκος του Βενιζέλου- του Ελευθερίου βεβαίως, βεβαίως.

Εν τω μεταξύ  η Μενδώνη, γνωστή για τις γνώσεις της στα διεθνή, παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την δήλωση «στην Τουρκία  δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη». 

 
Όλα ωραία και καλά. Αλλά ένα πράγμα δεν μάθαμε. Στη Σύνοδο Κορυφής  μεθαύριο ο Μητσοτάκης θα ζητήσει όχι απλώς καταδίκη, αλλά απτές και συγκεκριμένες κυρώσεις  για την Τουρκία; Ή θα ρωτήσει τον Μακρόν και θα μας πει;

Μήπως σκέφτεται να το χειριστεί αλά Έβρο; Θυμάστε, τότε που αντί να  θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής, ζητώντας να πάρουν μέτρα κατά της Άγκυρας, το αντάλλαξε με μια εκδρομή δημοσίων σχέσεων –μετά ελικοπτεράδας-των επικεφαλής των κοινοτικών οργάνων στον Έβρο με ωραίες δηλώσεις.

Η μυστηριώδης συνομιλία

Πάμε τώρα στα προς διερεύνηση: Προ ημερών -στις 27 Ιουνίου- ο ημέτερος  πρωθυπουργός μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο.

 Κανονισμένο από τη Μέρκελ και ΗΠΑ μεριά: «Θα τον πάρεις τηλέφωνο την τάδε ώρα και έχουμε κανονίσει να το σηκώσει». «Γιαβόλ Φροιλάιν»- «Αλίμονο τι δεδομένος σύμμαχος είμαι, Μίστερ Τραμπ».

Τι  είπαν σ’ αυτή τη συζήτηση δεν το μάθαμε ποτέ. Η κυβέρνηση το πλάσαρε με στόμφο ως νέα εποχή ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, αρχής γενομένης από τον κορονοϊό. Όποιος κατάλαβε ας εξηγήσει και στους άλλους, πού κολλάει αυτή η… προτεραιότητα.

«Συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας» ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Μπράβο. Να έχει κι ο Δένδιας να μιλάει με κάποιους, τώρα που τον έγραψαν μέχρι και οι Αιγύπτιοι.

Αλλά για την ουσία δεν μας είπαν. Ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο Ερντογάν για όσα σχεδίαζε για τα επόμενα 24ωρα;  Ή μείνανε «εσείς πόσα κρούσματα έχετε, εμείς σας σκίζουμε έχουμε λιγότερα;».

Αν δεν τον ενημέρωσε, γιατί σήμερα δεν τον καταγγέλλει ο Μητσοτάκης  για παραπλάνηση

Αν τον ενημέρωσε, τι απάντησε ο δικός μας και πώς προετοιμάσθηκε για να αντιμετωπίσει αυτό που θα επακολουθούσε;  Ποιο άλλο κόμμα ενημέρωσε για ό,τι έρχεται;

Ακόμη πιο συγκεκριμένα: αν δεν είπε λέξη ο Ερντογάν τον ρώτησε ο  Μητσοτάκης, αφού ήταν γνωστό ότι επίκειται δικαστική απόφαση; Ή το  χειρίσθηκε όπως την τουρκο-λυβική συμφωνία που ο κόσμος τόχε  τούμπανο κι εμείς…

Αν δεν το έκανε πώς το εξηγεί;.  Και αν το έκανε ποια απάντηση πήρε και γιατί στη συνέχεια πιάστηκε στον ύπνο και χωρίς σχέδιο;

Είναι ιδέα κάποιων παρατηρητών, ή αληθεύει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «χαμηλώσει» το θέμα δια της «διεθνοποίησης»; Να μην ανεβάσει τους τόνους με την Τουρκία συνεχίζοντας κι εδώ την κατευναστική γραμμή της;

Η διεθνής πλευρά υπάρχει, αλλά μην την χρησιμοποιήσουμε για να πνίξουμε την ελληνοτουρκική.

Γιατί τόσα χρόνια δεν προχώρησε σ’ αυτή την -οργανωμένη άψογα από νομική άποψη- πρόκληση ο Ερντογάν και το έκανε με τον Μητσοτάκη συνομιλητή;

Μήπως γι’ αυτό ακριβώς επιμένει η κυβέρνηση να στρέφει το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στην Καλογριτσιάδα και άλλες θεάρεστες  επικοινωνιακές πατέντες;

Μέχρι να την πάρουν φαλάγγι οι νοσταλγοί της Κόκκινης Μηλιας που περιμένουν νεύμα από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ για να αρχίσουν τα συλλυπητήρια – βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν.

Πού το πάνε οι Τούρκοι το βλέπουμε. Άλλωστε δεν το κρύβουν και το  ξέρουμε από καιρό. Όπως ξέρουμε –οι τελευταίοι που το είπαν  είναι ο Καραμανλής και η Μπακογιάννη– ότι στα ελληνουρκικά η Ελλάδα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Τα περί απομόνωσης τα Τουρκίας χάρη στην άοκνη διπλωματία Δένδια-  Μεγάρου Μαξίμου και το «υψηλό κύρος» του Μητσοτάκη στον πλανήτη είναι μπαρούφες.

Εδώ κάτι συμβαίνει και η κυβέρνηση δεν μας το λέει.

Αλλά εδώ είμαστε: δεν θα ξεμπλέξει τόσο εύκολα όπως νομίζει. Στα ελληνοτουρκικά βρίσκεται από την αρχή σε λάθος δρόμο. 

Πηγή:Anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…