Άγγελος Συρίγος για Δ. Κουφοντίνα: «Η λύση είναι η υποχρεωτική σίτιση»

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, δήλωσε πως η λύση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, όχι για να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος, αλλά για να μην ηρωοποιηθεί. 

Υπέρ της υποχρεωτικής σίτισης τάσσεται ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, δείχνοντας πως η κυβέρνηση προκειμένου να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για τους χειρισμούς της υπόθεσης του απεργού πείνας και να μην υποχωρήσει μπροστά στα δίκαια αιτήματα του, τείνει υπέρ των σύγχρονων βασανιστηρίων. 

Μεταξύ άλλων μυθευμάτων, πως στον Κορυδαλλό βρίσκονται μόνο υπόδικοι και πως επέλεξε την απεργία πείνας χωρίς να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, πράγματα που έχουν αποδομηθεί από την ίδια τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, όσο και από πλήθος ακαδημαϊκών και νομικών, ο Άγγελος Συρίγος ισχυρίστηκε πως η λύση που πρέπει να δοθεί είναι η αναγκαστική σίτιση. Επιπλέον, δήλωσε πως η πρόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται στην 54η ημέρα απεργία πείνας, επιδιώκει να βάλει τέλος στη ζωή του απλώς για να ηρωοποιηθεί και πως το πρόβλημα που θα προκύψει με έναν ενδεχόμενο θάνατο θα είναι το πώς θα επηρεάσει αυτό ένα τμήμα της νεολαίας. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΑΝΤ1 για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε πως :«Ο Κουφοντίνας επέλεξε αντί της προσφυγής στη Δικαιοσύνη γι’ αυτά που θεωρεί νόμιμα δικαιώματα του, και το έκανε καταρχήν ως μέσο ασκήσεως πιέσεως στην Πολιτεία, παρά το ότι κατά τη γνώμη μου τηρήθηκαν χωρίς καμιά παρέκκλιση οι νόμοι, και το έκανε διότι πιστεύω πως κατά βάθος επιθυμεί να ηρωοποιηθεί […] Πρέπει να αποφύγουμε την ηρωοποίηση ενός ανθρώπου, ο οποίος με αυτό τον παραλογισμό που τον διέπει σε όλη του τη ζωή, με τον ίδιο τρόπο προσπαθεί να καταλήξει, δημιουργώντας ένα ίνδαλμα για ένα τμήμα της νεολαίας. Συμφωνώ κι εγώ ότι η λύση είναι η υποχρεωτική σίτιση. Από εκεί και πέρα για το πού και το πώς θα γίνει δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες.»

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

«Ξέρω πόσο ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο τηλέφωνό μου. Πώς να μιλήσω;»

Τραγωδία στις Σέρρες: Με ψυχολόγους και κλιματιστικά επιστρέφουν από Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές του 9ου Δημοτικού

Τραγωδία στις Σέρρες: Με ψυχολόγους και κλιματιστικά επιστρέφουν από Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές του 9ου Δημοτικού

Σε κάθε αίθουσα του σχολείου εκτός από τον δάσκαλο κατά την ώρα του μαθήματος θα…