ΆΒ

Άγγελος Βρεττός

Άγγελος Βρεττός: Γιατί ειδικά φέτος η ψήφος στο ΔΣΑ πρέπει να είναι όπλο αγώνα και αντεπίθεσης

Ο υποψήφιος Πρόεδρος για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Άγγελος Βρεττός, εξηγεί γιατί η ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων» είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Screenshot 1 4

Το νόημα των εκλογών για τους Δικηγορικούς Συλλόγους της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι αναπόσπαστα δεμένο με τη συγκυρία στην οποία γίνονται, δηλαδή με την κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους, τα πολιτικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. 

Αυτό το οποίο διακυβεύεται στις δικηγορικές εκλογές, είναι το αν η μεγάλη ευρεία πλειοψηφία των μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και μαχόμενων εργαζόμενων δικηγόρων θα μπορεί να παλέψει από πιο ισχυρές και προωθημένες θέσεις. Αυτό έχει να κάνει με την αποφασιστική στήριξη και εκλογική ενίσχυση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων και της υποψηφιότητάς της για Πρόεδρο του ΔΣΑ.

Η παράταξή μας με όλες τις δράσεις και την παρουσία της έχει αναδείξει ότι, από τη μια είναι τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων που είναι η μεγάλη πλειονότητα στον κλάδο.

Αυτά τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε σταθερά οι συνάδελφοι που απαρτίζουμε και στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων και πρωτοστατούμε στην επίλυση όλων των οξυμένων προβλημάτων που αφορούν όχι μόνο τις συνθήκες δουλειάς, αλλά και της ζωής μας συνολικά, όπως τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η ακρίβεια, το δικαίωμα στη δημόσια υγεία και παιδεία.

Απέναντί μας βρίσκονται τα συμφέροντα των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και μεγαλογραφείων που συνεχώς αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος της δουλειάς και των εργασιακών δικαιωμάτων των μισθωτών και ασκούμενων συναδέλφων, που συγκεντρώνουν την ύλη καταδικάζοντας τους αυτοαπασχολούμενους στην ουσιαστικά εργασιακή εξόντωση και στηρίζονται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και δικηγορικούς συλλόγους.

Η ενίσχυση και το δυνάμωμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης στον ΔΣΑ και σε όλους τους Συλλόγους, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει να οργανωθεί από καλύτερες θέσεις αυτοτελώς ο διεκδικητικός αγώνας των ίδιων των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, χωρίς αυταπάτες, μεσσίες και σωτήρες.

Για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία και στη ζωή, όπως και για τις λαϊκές ελευθερίες όλου του λαού μας, κόντρα στην καταστολή, στον αυταρχισμό, στην κάθε μορφής βία των εκμεταλλευτών και του κράτους τους

* Γράφει ο Άγγελος Βρεττός, υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΑ με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr